palpal

Јединство без Селака, Нешића и Чавића, који отказују послушност и напуштају брод који тоне

Данас је у Бањалуци одржана представа, састанак владајућих чији је домаћин био Стевандић, која је имала за циљ да покаже како у владајућој коалицији наводно постоји јединство, како је устврдио Додик, али је јавности послата управо супротна порука! На данашњем састанку није било „коалиционих партнера“ и „лидера“ Горана Селака, Ненада Нешића и Драгана Чавића, предсједника СПС-а, ДНС-а и НДП-а, боље рећи остатака странака, а у политици ништа није случајно!

Занимљиво да је ова тројица „лидера“ нису говорили на Посебној сједници Народне скупштине Републике Српске и нису искористили прилику да се јавности обрате са свечане говорнице! Више је него очигледно да су све дубље пукотине унутар владајуће коалиције и да се полако отказује послушност нервозном Узурпатору, који је изгубио разум и конце, што је показао и данас на конференцији за новинаре након састанка својим неповезаним мислима, бесмислицама о забрани доласка Бајдену у Републику Српску, хомосексуалцима у Холандији, директивама режимским медијима шта треба да раде тњ непримјереним иступом, увредама и нападом на новинара Н1 телевизије Младена Вукановића.

Чавић је политички мртвац, потпуно је неважан јер његова странка постоји само на папиру, на њеном челу је формално Бојан Шапурић и тешко да могу имати неколико одборника, али су Селак и Нешић занимљиво јер су под потпуном контролом Београда. Сваки важан потез повлаче након консултација на Бањици, гдје је сједиште Службе, и веома је занимљиво пратити њихово понашање јер су врло обавјештени, под контролом обавјештајних служби и њихов изостанак није случајан. Очито да су спаковали кофере, спремају се да напусте брод који тоне, чекајући миг када да крену.

Додик је свој бијес данас искалио јавно и на Сањи Вулић, због изјаве да ће посланици СНСД-а одвајати дио плате за Жељку Цвијановић, што није у складу са директивом да се не смије више говорити о санкцијама, јер та тема мјесецима изазива несаницу. Унутар власти куља као у гротлу, систем пуца на све стране, новаца понестаје, а без њих се не може јер накарадни систем са гомилом улизица троши огромне своте свакодневно, а свима је јасно да је режим у терминалној дати распадања и питање је дана када ће пренапрегнути балон да пукне и уруши се као кула од карата.

 

 

Небојша Вукановић