palpal

Je li Vukan i sinoć „stavljao metu“ na zapaljeno vozilo

Sinoć je u Trebinju nažalost ponovo zapaljeno vozilo u trebinjskom naselju Police, a nezvanično automobil je vlasništvo Zorana Vujovića, zaposlenog u Hidroelektranama na Trebišnjici. Automobil „folksvagrn pasat“ potpuno je uništeno u podmetnutom požaru, a policija je izvršila uviđaj i pokušava otkriti počinioce, jer je učestalo paljenje vozila narušilo bezbjednost i zabrinulo građane. U poslednjih 6 mjeseci zapaljeno je 5 vozila u Trebinju, a većina slučajeva nije rasvijetljena niti su počinioci procesuirani.

 

Zanimljivo da je ZoranVujović suvlasnik firme „Softiko“ skupa sa Vladanom Mastilovićem, vlasnikom crvene Herceg televizije i bratom odbornika SNSD-a Milutina Mastilovića kome je peie nekoliko dana zapaljen automobil, ali  se ne radi o istom Zoranu Vujoviću, suvlasniku „Softika“, već drugoj osobi koja, igrom slučajnosti, ima isto ime i prezime.

Pitao bih sada Milutina Mastilovića, Luku Petrovića, Ćurić dr Mika i Iliju Tamindžiju da li sam crtao mete na čelu i vozilu sinoć, kao i prethodnih 5 slučajeva, i kada će napokon da institucije i policija odrade svoj posao. Možda je Rješenje da na tri mjeseca meni daju da preuzmem kontrolu i rukovođenje Policijskom upravom Trebinje, postavim časne policajce i inspektore koji nisu bliski politici na ključna mjesta, i sa jednim tužiocem pokušam rasvijetliti  razbiti organizovani kriminal, počevši sa vrha od privrednog, kontrolom javnih preduzeća, do ovog kriminala i ugrožavanja bezbjednosti na ulici.

Dajem obećanje da ću se trajno povući iz javnog života i politike ako sa svojim timom ljudi ne napravim dobar rezultat za tri mjeseca, pa eto nek pokušaju, možda im je to dobar način da se riješe velikog problema koji im je postao stalna opsesija.

 

 

Nebojša Vukanović