palpal

Је ли стигла вода и пут до Рапти на Бобанима

Градоначелник Требиња Ћурић др Мирко традиционално је, у свакој другој изборној години, на празник Мале Госпе отишао на Шћеницу на Бобанима, на годишње окупљање и сабор Бобанаца код обновљене цркве, те бесједио и давао обећања молећи Бобанце за гласове.

Занимљиво да Ћурић није ни ријечју одговорио зашто није испунио обећања која је дао у Шћеници за Малу Госпојину прије 2 године, уочи локалних избора, да ће довести воду на Бобане о Шћеницу те изградити пут од Раптију до Бобанског пута, и повезати са Пољицем и Поповима пољем. Непосредно пред Локалне изборе 5-ог новембра 2020. године Ћурић је одржао састанак са сарадницима и припадницима Инжењерског батаљона Оружаних снага БиХ, те на сва звона кроз своје медије најавио скорији почетак радова на путу за Бобане.

Прошле су двије године а Ћурић и кум Лучијано Петровић, који је претходно давао слична обећања Бобанцима, нису лопату закопали нити симболично почели бар метар пута од Раптију према Баљивцу, Шошама и Шћеници. О води за Бобане, као и насеље Иваницу, које Ћурић, Петровић и СНСД обећавају још од 2012. године…

Добро је напоменути Бобанце, Требињце и Херцеговце на неке од великих превара и лажи режима, како би добро размислили шта треба да ураде 2-ог октобра, да ли ће и даље подржавати оне који их варају, краду и праве будалама, или оне који их никада нису слагали и преварили, који су спремни скочити на сваки позив како би ријешили проблем, заштитили обесправљене и сиротињу. Умјесто обећаног пута на Бобане, кумови Лука Петровић и Ћурић др Ћурић су асфалтирали пут до својих кућа и имања на Загори, Иваници и Коњском на Зупцима.

О проблему пута на Бобанима говорио сам у више наврата у Народној скупштини Републике Српске, након чега се асфалтирао дио пута од Влаке до Шћенице, и за једног појединца из опозиције није се могло урадити више, а важно је да нисам ништа обећао нити неког преварио.

Детаљније подсјећање у видео прилозима…

 

Небојша Вукановић