palpal

Je li stigla voda i put do Rapti na Bobanima

Gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko tradicionalno je, u svakoj drugoj izbornoj godini, na praznik Male Gospe otišao na Šćenicu na Bobanima, na godišnje okupljanje i sabor Bobanaca kod obnovljene crkve, te besjedio i davao obećanja moleći Bobance za glasove.

Zanimljivo da Ćurić nije ni riječju odgovorio zašto nije ispunio obećanja koja je dao u Šćenici za Malu Gospojinu prije 2 godine, uoči lokalnih izbora, da će dovesti vodu na Bobane o Šćenicu te izgraditi put od Raptiju do Bobanskog puta, i povezati sa Poljicem i Popovima poljem. Neposredno pred Lokalne izbore 5-og novembra 2020. godine Ćurić je održao sastanak sa saradnicima i pripadnicima Inženjerskog bataljona Oružanih snaga BiH, te na sva zvona kroz svoje medije najavio skoriji početak radova na putu za Bobane.

Prošle su dvije godine a Ćurić i kum Lučijano Petrović, koji je prethodno davao slična obećanja Bobancima, nisu lopatu zakopali niti simbolično počeli bar metar puta od Raptiju prema Baljivcu, Šošama i Šćenici. O vodi za Bobane, kao i naselje Ivanicu, koje Ćurić, Petrović i SNSD obećavaju još od 2012. godine…

Dobro je napomenuti Bobance, Trebinjce i Hercegovce na neke od velikih prevara i laži režima, kako bi dobro razmislili šta treba da urade 2-og oktobra, da li će i dalje podržavati one koji ih varaju, kradu i prave budalama, ili one koji ih nikada nisu slagali i prevarili, koji su spremni skočiti na svaki poziv kako bi riješili problem, zaštitili obespravljene i sirotinju. Umjesto obećanog puta na Bobane, kumovi Luka Petrović i Ćurić dr Ćurić su asfaltirali put do svojih kuća i imanja na Zagori, Ivanici i Konjskom na Zupcima.

O problemu puta na Bobanima govorio sam u više navrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon čega se asfaltirao dio puta od Vlake do Šćenice, i za jednog pojedinca iz opozicije nije se moglo uraditi više, a važno je da nisam ništa obećao niti nekog prevario.

Detaljnije podsjećanje u video prilozima…

 

Nebojša Vukanović