palpal

Je li sakupljena ološ i šljam budućnost Trebinja?

Od zla oca, i od gore političke majke, potonje što Trebinje ima, prelivode i nesreće iza kojih trava nije nicala, politički šljam i otpad okupio se oko Luke i kuma Mika Ćurića i dao mu podršku da bude de jure novi gradonačelnik Trebinja, suštinski marioneta u rukama kuma don Lakija Lučijana. Dovoljno je vidjeti ko se okupio i dao podršku Miku, ko su stubovi crvene koalicije, i da svakom sve bude jasno. Hajde Bože što ih dade, ali ko šljam sastavi!

Svaki Trebinjac treba da se dobro zapita da li je budućnost Trebinja u rukama „koalicionih partnera“ i „elite“ koja se sinoć okupila u Afroditi. Da li Trebinju mogu donijeti skakvci i metuzalemi koji su promijenili po 10 partija i koalicija poput Đoka Tarane, Slobodana Šarabe, Slavka Draškovića, Rajka Ćapina ili Peka Ivankovića? Da li su intelektualni i ljudski kapaciteti atamana Božidara Vučurevića, Mijata Šarovića, lažnih radikala Boljanovića, Grkavca i Delićke, mr Mika dr Ćurića dovoljni da se grad razvija i ide naprijed? Da li su prelivode i samozvani lideri Izvornog i Prvog SDS-a i DNS-a  Prokleti za Trebinje?

Nikad nije održan veći skup niti je na jednom mjestu okupljeno više rezrogradnih snaga i nesreća, osvjedočenih neprijatelja grada i naroda, kao što su Luka i Miko oko sebe skupili potonje političko smeće i otpad. Prilazak najnovijeg „koalicionog partnera“  Slavka Draškovića, starog šefa i kadra UDBE, samo razobličava do kraja cirkuzante i nepreobražene komuniste koji mijenjaju stranke i dlaku ali ćud nikad. U pamet se braćo Trebinjci, skinite povez sa očiju i jaram sa vrata, ne dozvolite da potonji nastave da nas tlače i pokoravaju, već pružite šansu mladim, poštenim i iskrenim intelektualcima koje će oko sebe okupiti dr Saša Borjan ako mu sugrađani 17-og februara daju šansu da napravi zaokret i oslobodi Trebinje okova udbaša, lopova i smeća kojim su se okružili Miko i Luka.

 

Nebojša Vukanović