palpal

Jazavac, lav i šoferšajbna

Sve je više životinjica, pitomih i divljih, koje se koriste kao metafora kako bi se opisala atmosfera i situacija u Trebinju. Nekad se koriste konji, nekad jazavci, nekad hijene i miševi,  a ponekada i lavovi, nekrunisani.

Kad je prošli put službenik lokalne administracije grada Trebinja Duško Miljanović, poznat kao kritičar lokalne vlasti, prije svega gradonačelnika Mirka dr Ćurića Kockalonea, objavio zajedničku fotografiju malog simpatičnog jazavca i gradonačelnika Mirka, kroz nekoliko sata za sada nepoznata lica razbila su rikvercšajbnu na njegovom vozilu ispred porodične kuće.

Večeras je Duško objavio novi status, pisao o tome ko su lavovi koji imaju veliko i hrabro srce, a ko su gladne hijene koje čerupaju sve pred sobom ne ostavljajući ni kosti od lešine. Nadam se da je večeras Duško parkirao svoju „opel astru“ na sigurno i u garažu, za svaki slučaj, jer nikad se ne zna da li će ponovo zalutati kakav metak i močuga u šoferšajbnu, posebno ako se piše o životinjama a moćnici se prepoznaju u metafori!

 

Nebojša Vukanović