palpal

Јазавац, лав и шофершајбна

Све је више животињица, питомих и дивљих, које се користе као метафора како би се описала атмосфера и ситуација у Требињу. Некад се користе коњи, некад јазавци, некад хијене и мишеви,  а понекада и лавови, некрунисани.

Кад је прошли пут службеник локалне администрације града Требиња Душко Миљановић, познат као критичар локалне власти, прије свега градоначелника Мирка др Ћурића Коцкалонеа, објавио заједничку фотографију малог симпатичног јазавца и градоначелника Мирка, кроз неколико сата за сада непозната лица разбила су рикверцшајбну на његовом возилу испред породичне куће.

Вечерас је Душко објавио нови статус, писао о томе ко су лавови који имају велико и храбро срце, а ко су гладне хијене које черупају све пред собом не остављајући ни кости од лешине. Надам се да је вечерас Душко паркирао своју „опел астру“ на сигурно и у гаражу, за сваки случај, јер никад се не зна да ли ће поново залутати какав метак и мочуга у шофершајбну, посебно ако се пише о животињама а моћници се препознају у метафори!

 

Небојша Вукановић