palpal

Izlazak na čistinu

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag. Tako je i nova afera „Potkivanje 2“ Milana Tegeltije i snimljeni razgovor iz koga se čuje kako predsjednik VSTS-a namješta i trguje pozicijama sudije i tužioca kao kruškama i jabukama, ogolila je do srži kako funkcioniše korupcionaški nakaradni sistem i zarobljeno pravosuđe. Pored toga, na čistac su izašli i mentori iz sjenke, koji su postavili Tegeltiju na ključno mjesto kako bi kontrolisao pravosudni sistem, opstruisali istrage i procese, i koji mu sada čuvaju leđa!

Tako je i Uzurpator Milorad Dodik izašao na čistinu, javnom odbranom i pokušajem spašavanja svog redova Rajana, Milana Tegeltije, pokazao ko je mentor predsjednika VSTS-a. Dodik na svom RTRS-u i ATV-u otvoreno i javno brani svog pijuna, tvrdeći da se tobože radi o političkom progonu i ugrožavanju njegovih kadrova, kao da je neko fizički nasrnuo na Tegeltiju, koji je tobože žrtva spletki SDA i međunarodne zajednice. Da je bar malo mudar, poslao bi nekog drugog da kaže šta misli a ne bi on istrčavao i ogolio sve do kraja.

Tegeltija je ponovo uhvaćen na djelu, u trgovini pozicijama, a promjena priče od četvrtka, kada je priznao da je razgovor autentičan, do petka kada je tvrdio da je sve montaža koju mu pakuje OSA, Osmica i SDA, samo pokazuje koliko je nedostojan važne funkcije i mjesta na kome se nalazi jer koza nikada nije mogla da bude dobar čuvar kupusa. Umjesto da podnese neopozivu ostavku i povuče da svih funkcija, kojih nikada nije bio dostojan, od sudije do predsjednika VSTS-a, Tegeltija pokušava da glumi žrtvu i piše kako mu je ugrožena bezbjednost, pokušavajući tako manipulacijama emocijama i javnosti da spasi glavu. Tragikomično je da Tegeltiju ispod statusa na društvenim mrežama brani i Risto Masleša, komesar i desna ruka Luke Petrovića, i ostali crveni botovi Partije, vjerovatno po partijskom zadatku, što situaciju i cijelu priču pretvara u urnebesnu tragikomediju.

Odlazak Tegeltije i rasformiranje cijelog VSTS-a, uklanjanje i procesuiranje korumpiranih sudija i tužilaca, osnovni je preduslov da se vrati vladavina prava i pravna država na ove prostore. Potkivanje 2 mora biti tačka preokreta od koje će sve početi, u protivnom pravosudni sistem će biti skinut sa aparata i doživjeti istinsku kliničku smrt.

 

Nebojša Vukanović