palpal

ИЗДАЈА: Василије Перић данас предаје Угљевик СНСД-у

Као што сам то и најавио прије 10-ај дана, начелник Угљевика Василије Перић направио је пакт са СНСД-ом и Милутином Тасовцем, и данас би се у Скупштини општине Угљевик требала формирати нова већина, предвођена осовином СДС – СНСД. Заказана је сједница локалног парламента на коме би се требало изабрати ново руководство, предсјендик и потпредседници Скупштине општине Угљевик, а договорена је подјела плијена и расподјела јавних предузећа и установа између СНСД-а и СДС-а.

На овај начин Василије Перић предаје СНСД-у власт после три деценије, што представља класичан акт издаје народа и гласача, који нису гласали и подржали такву политику. Перић је начелник Угљевика од 2001. године, али изгледа да му је 20 и кусур година власти мало па је направио дил са СНСД-ом како би за двије године добио још један мандат, али му то неће поћи за руком јер народ не воли папке и издајнике.

Нажалост и последњи избори и чудни резултати у појединим локалним заједницама, као некада раније у Добоју, Бијељини или Сокоцу, су јасно показали да постоје тајни дилови између појединих локалних опозиционих кнезова и режима, а дешавања у Угљевику су скинула маске са лица.

Издаја и предаја у Угљевику одиграва се у критичном тренутку, када се води борба за поновно бројање гласова, да ЦИК БиХ утврди размјере крађе гласова и злоупутреба, што додатно даје на тежини издаји, али ће свако пожњети од народа оно што посије.

 

Небојша Вукановић