palpal

IZDAJA: Vasilije Perić danas predaje Ugljevik SNSD-u

Kao što sam to i najavio prije 10-aj dana, načelnik Ugljevika Vasilije Perić napravio je pakt sa SNSD-om i Milutinom Tasovcem, i danas bi se u Skupštini opštine Ugljevik trebala formirati nova većina, predvođena osovinom SDS – SNSD. Zakazana je sjednica lokalnog parlamenta na kome bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo, predsjendik i potpredsednici Skupštine opštine Ugljevik, a dogovorena je podjela plijena i raspodjela javnih preduzeća i ustanova između SNSD-a i SDS-a.

Na ovaj način Vasilije Perić predaje SNSD-u vlast posle tri decenije, što predstavlja klasičan akt izdaje naroda i glasača, koji nisu glasali i podržali takvu politiku. Perić je načelnik Ugljevika od 2001. godine, ali izgleda da mu je 20 i kusur godina vlasti malo pa je napravio dil sa SNSD-om kako bi za dvije godine dobio još jedan mandat, ali mu to neće poći za rukom jer narod ne voli papke i izdajnike.

Nažalost i poslednji izbori i čudni rezultati u pojedinim lokalnim zajednicama, kao nekada ranije u Doboju, Bijeljini ili Sokocu, su jasno pokazali da postoje tajni dilovi između pojedinih lokalnih opozicionih knezova i režima, a dešavanja u Ugljeviku su skinula maske sa lica.

Izdaja i predaja u Ugljeviku odigrava se u kritičnom trenutku, kada se vodi borba za ponovno brojanje glasova, da CIK BiH utvrdi razmjere krađe glasova i zlouputreba, što dodatno daje na težini izdaji, ali će svako požnjeti od naroda ono što posije.

 

Nebojša Vukanović