palpal

IZ PRVE RUKE – pismo rudara zašto je Termoelektrana Gacko ostalo bez uglja i prestala sa radom

Dobio sam pismo rudara koji rade u Rudniku uglja Termoelektrane Gacko, koje prenosim u cjelosti. U pismo se detaljno govori o tome kako je Termoelektrana Gacko ostala bez uglja i prestala sa radom, o propalim projektima, haosu i anarhiji koja vlada u rudniku i koja je prouzrokovala ogromnu štetu, lošem rukovođenju sistemom Srđana Milovića i Luke Petrovića, koji se međusobno bore oko plijena i tendera razarajući sve pred sobom.

Pozdrav Nebojša, imam za tebe nekolicinu tačnih informacija u vezi sa RiTE Gacko. U nedelju vele oko 18h prestala je sa radom Termoelektrana Gacko, neplanski zbog toga sto u poslednje vrijeme umjesto uglja termoelektrana troši blato iz povlatne zone sa hiljadama tona mazuta potrošenih u poslednjih skoro godinu dana. Ugalj iz povlate nije moguće samostalno trošiti već se mora miješati sa ugljem iz „C polja“ PK Gračanica-Gacko.

Nažalost rukovodstvo rudnika, Nikčević i Ateljević  (poltroni Srdjana Milovića) su u decembru mjesecu uspjeli poplaviti C polje a u proteklih nekoliko dana su ga zatrpali jalovinom tako sto je neplanska deponija jalivine sklizala u C polje i zatrpala stotine hiljada tona kvalitetnog uglja. Nemarom u rudniku ugrozeni su životi nas rudara koji svakodnevno tamo zaradjujemo koru hljeba.

Klizište pomjera naše tračne transportere tako da je skoro nemoguće dostaviti ugalj za potrebe kotlovnice termoelektrane. Rezultat je iskakanje termoelekteane jer nema kvalitetnog uglja. Ćuti se i ne priča o tome, zvanično termoelektrana stoji zbog čisćenja kotlova, što je samo paravan.

U poslednjih mjesec dva primljeno je skoro stotinjak novih radnika, mahom stranački. Šešlija i Milović gube kompas, prepunjavaju brod koji tone. Molim te da ovo objaviš u tvom stilu ne bi li spasio ovog giganta na izdisaju. Do konačne pobjede!

Hitno moraju izmjestati trake kako bi se ugalj iz povlatne zone dopemio do termoelektrane. Šešlija, izvrsni direktor Petar Marković, rukovodioci Rudnika uglja Dušan Nikčević, Aco Ateljević i ulizice sahraniše rudnik Gacko.

 

Pokusat ce sve nekako završiti ne bi li do četvrka Termoelektrana ponovo vraćena u pogon. Ali problem uglja ostaje, klizište polako zatrpava rudnik uglja, godine haosa i anarhije dolaze na naplatu.