palpal

Istezanje ušiju „disidentima“ u Integri i mučki pritisci stranaca

U toku je proces zavrtanja ruku, i to u novom Hotelu i restoranu Integra kod pobratima Slobodana Stankovića u centru Banjaluke, preko puta zgrade Vlade, sastanak predstavnika tzv “ Sarajevske grupe“ u SNSD-u, koju predvode poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik Pala Boško Jugović, sa diktatorom Miloradom Dodikom, Branislavom Crnim Okukom i Lukom Petrovićem. Tema je sutrašnja sjednica Predstavničkog doma PS BiH i izbor novog Savjeta ministara BiH. Sarajevska grupa, skupa sa Nebojšom Radmanovićem, koji po običaju djeluje iz sjene i drugog reda, protivi se izboru Nenada Nešića za ministra bezbjednosti, kao i Staše Košarca za ministra spoljne trgovine, a juče su na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu najavili da neće sutra glasati za novi Savjet ministara BiH, na čelu sa Čovićevom i HDZ-ovom Bojanom Krišto, jer se protive skandaloznom Dodikovom prijedlogu i izboru Nenada Nešića za ministra bezbjednosti.

Dodik je odmah počeo da im zavrće ruku i poslao je „disidentima“ poruku da će ih počistiti ako ne budu slijepo slušali, kao i do sada, i glasali. Sa druge strane oni su izjavili da su spremni napustiti SNSD ali da neće ustuknuti. Da li će Vujičić, Ćosić i Radmanović pokazati da imaju malo  karaktera i ostati principjelno pri svojim stavovima, ili će podviti rep i glasati nakon prijetnji i zavrtanja ruku vidjećemo nakon sastanka i glasanja sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH.

I licemjerni stranci su se uključili u priču, drže po običaju stranu Dodiku, pa se tako danas prvi čovjek Delegacije EU u BiH Johan Satlet sastao sa Nebojšom Radmanovićem, članom Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kako bi provjerio puls te dobio uveravanja da će sutra novi Savjet ministara BiH biti izabran.

Očito da su stranci odlučili, kao i do sada, da drže stranu Osovini zla SNSD – HDZ pojačanu „Osmorkom“ i vrše pritisak na izbor novog Savjeta ministara BiH, u kome je više preusđenih osoba, a valjda su to evropske norme i tekovine koje žele da nam nametnu. Zanimljivo da se iz Hercegovine i hercegovačkog SNSD-a niko ne buni, iako nema ministara na vidiku ni ovaj put, ali Dodik zna da mu je dovoljno da namiri Luku i Iliju, da Hercegovcima mrvice i malo obećanja, a da će većina ponovo za njim skočiti u jamu i ponor.

Poslanik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Grković sutra će glasati protiv prijedloga novog Savjeta ministara BiH, posebno se protivimo izboru Nenada Nešića za ministra bezbjednosti, kao i ostalih ministara koji u suštini nisu ništa bolji i ne donose ništa novo.

Mi podržavamo sve one u SNSD-u koju imaju hrabrosti da dignu glavu, suprotstave se tiraniji i jednoumlju Milorada Dodika, ukoliko budu pokazali karakter i održe svoju riječ, glasaju protiv Nešića i Saveta ministara BiH, u suprotnom će ispasti kukavice, izgubiti i ono malo ugleda što su imali u javnosti.

 

Nebojša Vukanović