palpal

Ispitati veze Dodika, Ćosića i vrha SNSD-a sa bezbjednosno-interesantnim licima

Nisam dovoljno upoznat sa dešavanjima iza kulisa u Istočnom Sarajevu, niti me interesuje šta se dešava u podzemlju jer hvala Bogu nikada nemam nikakvog dodira sa ljudima iz tog miljea, ali sam zabrinut informacijom koja je objavljena u medijima o novoj pucnjavi i pokušaju ubistava u novogodišnjoj noći.

Mediji su objavili da je izvjesni Aleksandar Milić zvani Aca Makedonac pucao i ranio izvjesnog Gorana Sikimu, te da je ista osoba, Aca Mičić, još 2013. godine osuđena za pokušaj ubistva iz 2005. godine, što znači da ovo nije prvi incident.

 

Novinar Slobodan Vasković već duže vremena objavljuje zastrašujuće podatke, i tražim od policije i pravosuđa da do kraja rasvijetle ovaj slučaj i pucnjavu, ali i druge slučajeve i ukazivanje na organizovani kriminal zbog kojih su građani uplašeni a javnost uznemirena.

Ono što posebno brine je činjenica da je Aleksandar Mičić zvani Aca Makedonac često viđan u društvu sa Miloradom Dodikom, Ljubišom Ćosićem i drugim visokim funkcionerima vladajućeg SNSD-a. Tako su nedavno Dodik i Ćosić bili skupa u Istočnom Sarajevu tokom otvaranja i radova u Dečanskoj ulici. Nemam zvanične informacije i ne mogu ništa tvrditi, ali je za jedno društvo veoma opasno kada je vrh vlasti i države u vezi sa bezbjednosno-interesantnim osobama i strukturama.

Dodik je, kao pravi licemjer, nedavno kod Mate Bitange Đakovića na RTRS-u optužio SDS da je dobio milionske donacije od trgovaca drogom za izbornu kampanju, a očito da je na taj način pokušao skrenuti pažnju sa svojih veza sa podzemljem, koje su preduboke.

Umjesto što napada SDS i političke protivnike iznošenjem lažnih optužbi bilo bi bolje Dodiku, Ćosiću i drugim visokim funkcionerima SNSD-a da odgovore javnosti kakve su njihove veze za podzemljem i bezbjedonosno-interesantnim licima.

 

Nebojša Vukanović