palpal

Iskreni ili mafijaški poljupci

Nekad veliki kritičar vlasti SNSD-a, prije svega Milorada Dodika, braće Vuković i Miljana Aleksića, koga je volio nazvati nesposobnim i neobrazovanim alkoholičarem, vlasnik Mljekare Pađeni postao je stub režima i kandidat vladajuće Partije za načelnika Bileće. Danas se na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg potpuno preobrazio i pokazao svoje  pravo lice dočekujići i ljubeći u svojoj Mljekari Pađeni svog novog šefa Milorada Dodika, najavljujući da će biti Miljanov nasljednik i vjeran novoj Partiji.

Nenadova nevjesta Maja Vukoje takođe je pošla stopama svog svekra,  „prelomila“ je i biće kandidat za odbornika na listi SNSD-a, a prije samo dvije godine javno je glasala i podržavala Vukotu Govedaricu za predsjednika Republike Srpske!

     Kao sada Dodika, prije dvije i četiri godine Nenad Vukoje u svojoj Mljekari srdačno je dočekivao Mirka Šarovića i Vukotu Govedarica, kad su mu trebali papiri i dozvola za izvoz proizvoda u EU, očekivao promjene i pružao podršku opoziciji. I tada sam upozoravao, a bio sam u pravu, da je Vukoje veliki licemjer, prevarant i prevrtljivi kameleon sa hiljadu boja.

Postavlja se pitanje kada je Vukoje bio iskren, 2016. i 2018. godine, kada je pozivao u goste i dočekivao lidere opozicije, ili sada kada se pred kamerama ljubi sa Dodikom, koga je do juče pljuvao, optuživao za kriminal, iznude, ucjene? Da li su njegovi poljupci iskreni ili mafijaški?

Kocka je bačena a rizik veliki. Ma koliko bio gažen, ucjenjivan i ponižavan, narod ne voli licemjere i bogataše koji su se obogatili na njihovoj muci i kulučenju, a predizborni ustupci radnicima, topli obrok i kolači neće im zamazati oči i pomoći da se zaborave godine iskorištavanja i robovskog rada, a mnogi neplaćeni računi doći će na naplatu!

 

Nebojša Vukanović