palpal

Insajder iz Vlade – pritisak je neizdrživ

Nisam bio siguran, pa nisam želio objaviti neprovjerenu informaciju, ali stigla je potvrda da je načelnik Laktaša Miroslav Bojić osoba koja panično naređuje članovima SNSD-a preko vajber grupe u Laktašima da se svi mobilišu, da podrže „Predsjednika“ jer ako on sleti svi mogu biti u problemu.  Sa njim je u grupi komunicirao Dejan Vujaković, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Laktaši.

Danas mi iz Vlade stižu nove zabrinjavajuće informacije o velikom pritisku, ucjenama i mobingu. Službenici po ministarstvima moraju doći na tačnu određenu lokaciju, potpisati se i „čekirati“ da su došli, i nakon prebrojavanja, kao stado ovaca, otići do parka Mladen Stojanović da budu statisti u predstavi režima.

Još jednom pozivam sve koji su izloženi pritisku režima da se slobodno obrate i zatraže pomoć i zaštitu, jer niko nema pravo da ih ucjenjuje, na silu tjera bilo šta da rade, a što ne žele. Sloboda je ključna, i za nju se moramo boriti mirnim i demokratskim sredstvima, te natjerati zarobljene institucije da rade u skladu sa zakonom, štite građane i njihova prava, zagarantovana ustavom i zakonima.

 

Nebojša Vukanović

 

Nebojša Vukanović