palpal

Indoktrinacija

Svaki, ali baš svaki detalj i svaku priliku vlast koristi za promociju Partije i ideološku indoktrinaciju građana ne birajući sredstva, od spotova, cenzure, stroge kontrole svojih medija i javnog prostora do najsitnijih detalja i skrivenih poruka kojima se djeluje na podsvjest ljudi i masa. Važno je zaglupiti narod, isprati mozak svakodnevnom propagandom, pretvoriti ljude u pokornu masu tako da se i najluđe odluke i ponašanje vlastodržaca nekritički prihvata. Sve je podređeno isključivo Partiji i njenom Vođi, narod, država, institucije, obrazovanje, sport, kultura..

Zbog toga nimalo ne čudi što su građanima Trebinja, i to ne svim već samo onim „prvog“ reda, privilegovanim, članovima i pristalicama Partije, podijeljene crvene maske, uz kese i poruku gradskih kako se treba ponašati za vrijeme pandemije korona virusom. Poruka je jasna, Partija o vama brine, poklanja vam maske i rukavice da zaštitite svoje živote, naravno iz budžeta o trošku naroda, i morate biti zahvalni Partiji na velikoj brizi i pomoći u teškim vremenima. Nevjerovatno je da se pandemija i kriza koriste za sramnu kampanju, jer vlastodršci se ne skidaju sa TV ekrana, tobože brinući za zdravlje naroda, te podjelu građana jer pomoć će dobiti samo oni koji su na spisku Partije, dok će sve ostale gušiti dok ne pokleknu i postanu dio sistema.

Crvene maske će nam pomoći da na ulici prepoznamo ko je ko, jer su lica sakrivena, a po boji maske, da li je ona plava, bijela ili crvena, možemo saznati ko je na čijoj strani. Tužno i žalosno. Umjesto po plodovima, kako piše u Jevanđelju po Mateju, poznaćemo ih po maskama njihovim, crvenim.  Da moćnici bar nešto znaju iz naše teške istorije i bliske prošlosti, da su čitali Skoka i izvukli pouke iz lijevih skretanja svojih predaka u Hercegovini, kada su mnogi nevini  postradali zbog ideoloških  indoktrinacija zaslijepljenih i neukih, nikada ne bi dijelili narod, zlostavljali nepodobne, pravili spiskove i radili sramne stvari u rukavicama.

      Iskreno se nadam da će doći dan kada će se uništiti nakaradni partijski sistem, kada će najbolji vođeni kolektivnim, a ne ličnim i partijskim interesima, preduzeti konce i napokon zavesti malo pravde i reda u ovom nepravednom svijetu i društvu, a poltronstvo i partijske indoktrinacije biti predmet najdubljeg prezira.