palpal

Incident sa haškim osuđenikom uoči dolaska predsjednice i polaganja kamena temeljca

Sutra u Foču stiže „visoka delegacija“ i rukovodstvo Republike Srpske, predsjednica Željka Cvijanović i premijer Radovan Nejaki Višković, kako bi u Kutima pored Foče izveli još jednu predstavu za naivne i narod, pokožili kamen temeljac za Hidroelektranu Bistrica, koju treba da grade braća Kinezi i njihove kompanije.

Nažalost stažar, kako sam za sebe reče haški osuđenik, nije mi dozvolio da snimim par kadrova, a koji su vezani za skandal da je direktor HE Bistrica Dejanu Pavlović otuđio od Nacionalnog parka Sutjeska, kojim je ranije rukovodio, bilbord koji je prebacio za novi projekat. Slučaj je prijavljen policiji koja je danas izvršila uviđaj, utvrdila da je bilbord ukraden, što je najbolji pokazatelj ozbiljnosti Vlade i projekta.

 

Ne znam ko je starac, da li je u ratu krvavio ruke nad nejači i civilima i sramotio srpski narod, zbog čega je vjerovatno i robijao u Hagu, ali je nevjerovatno koliko je izmanipulisan i koliko su mu režimski mediji isprali mozak pa mene smatra izdajnikom a ne one koji su ga doveli na prosjački štap, kao i većinu časnih boraca koji su se hrabro borili a nisu prljali i krvarili ruke, pa se boji da ne izgubi 20 ili 30 maraka dnevnice ako snimim prilog na licu mjesta.

Sutra je zakazan novi protest radnika Nacionalnog parka Sutjeska kojima mjesecima kasne plate i ne plaćaju se doprinosi, iako je Vlada nedavno prebacila novac na račun javnog preduzeća kako bi se isplatila bar jedna plata. U četvratak je Vlada Republike Srpske prebacila 250 000 maraka na račun NP Sutjeska, ali plate radnicima i dalje nema, a teško je odgovoriti da li je veću štetu napravio Pavlović, koga je kontrolisao Luka Petrović,  ili njegov nasljednik Kovač, pijun u rukama Srđana Milovića i Branislava Okuke zvanog Crni.

Gdje su novci nestali, zašto nema plata, zašto vlada haos i ko je odgovoran za milionska dugovanja? Odakle novac za gradu HE Bistrica, koliko će se miliona zadužiti i po kojoj kamatnoj stopi, kada će biti završena i koliko će radnika zapošljavati?

Odgovore bi mogao dati direktor HE Bistrica Dejan Pavlović, koji je ostavio iza sebe haos u Nacionalnom parku, ali predsjednica Željka ili premijer Radovan Nejaki Višković. Došao bi sutra lično da ih pitam, ali još kad je položen kamen temeljac za Hidroelektranu Buk Bijela naložemo je da policija spriječi da dođem do mjesta događaja, pa neću da idem kako ne bi ispalo da želim izazvagi neki incident

Pogledajte šta se događalo večeras tokom pokušaja snimanja priloga o kamenu temeljcu, nadam se da ovaj nije jalov kao svi prethodni, za navodnu novu hidroelektranu Bistrica, te incident sa haškim optuženikom…

 

Nebojša Vukanović