palpal

Igre prijestola, lov na vještice Igora i ATV

Od kako su uvedene tzv. „PR sankcije“ Alternativnoj televiziji i Dodiku od strane Amerike, koje su samo kozmetičke sankcije na papiru i marketinški trik Amerike i zapadnih sila kojim, kao smokvinim listom, prikrivaju svoju „stabilokratiju“ i konstantnu podršku lokalnim kabadahijama, populistima i lažnim patriotima, traje neprekidni lov na vještice u vladajućim krugovima. Očito da, po mom mišljenju, Otac i sin počinju da sumnjaju u svoje saradnike da će ih izdati u ključnom trenutku pa su počeli da nišane sumnjive.

Prvi se na meti našao, gle čuda, ministar za naučno-tehnološki razvoj Srđan Rajčević, šef izborne kampanje SNSD-a na lokalnim izborima 2020. godine i desna ruka Igora Dodika, koji je bio njegov zamjenik al očito da je „pukla tikva“! Novinari ATV-a su prije nekoliko večeri u Centralnom dnevniku kritikovali nekad omiljenog ministra, a sinoć se na meti našao njegov kolega Zlatan Klokić.

ATV je oštro napao i kritikovao ministra jer nije iskoristio mrežu Predstavništava Republike Srpske u Evropi i svijetu da nešto preduzme i ublaži posljedice sankcija. Klokić se nemušto pravdao da će lobirati da neki poslanici u Evropskom parlamentu postave pitanje, ali očito da je Klokić prekrižen i da će biti uklonjen prvom prilikom i „rekonstrukcijom“ Vlade.

U međuvremenu ATV je udario i na Nedeljka Eleka, gospodara Jahorine, koji nije ostao dužan pa je pitao da li misle na Prointer, aludirajući jasno ko je naručio prilog protiv njega.

Mala bara puna krokodila! Ostaje da se vidi da li Prestolonasljednik Igor disciplinuje ministre i moćnike, polako preuzima konce u svoje ruke i možda koristi priliku da uvođenje sankcija svom ocu iskoristi da ga svrgne, kao u udžbenicima istorije iz srednjeg vijeka, i formalno preuzme prijesto?

 

Nebojša Vukanović