palpal

Igre Njemačke i Amerike u padu crnogorske Vlade

Nakon smjene Vlade i Zdravka Krivokapića, sinoć su poslanici URE Dritana Abazovića i koalicije okupljene oko DPS-a Mila Đukanovića, SDP-a, SD-a i manjinskih stranaka smijenili i predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, lidera Demokrata koji je veoma korektno i profesionalno predsjedavao Skupštinom proteklih 18 mjeseci.

Nakon Dritanovog zaokreta, koga mnogi označavaju izdajom jer je napravio pakt sa Milom Đukanovićem i DPS-om, bivši režim ponovo se vraća u igru, a Dritan bi mogao proći kao Pajović kada je Pozitivna Crna Gora podržala Mila i DPS nakon izlaska Ranka Krivokapića i SDP-a iz Vlade, nakon čega je Pajović nestao sa političke scene.

Za sve preporučujem da poslušaju izlaganje Miodraga Lekića, lidera DEMOS-a, koji je sve samo nije ekstremista i nije srpski nacionalista, već umjeren proevropski političar, a koji je na sjednici govorio o opasnostima izdaje URE i Dritana, na isti način kao što sam iznosio mišljenje i upozoravao na posljedice.

Pored unutrašnjih, veoma je važan uticaj spoljnog faktora. Po mom mišljenju sve je posljedica sukoba interesa između Njemačke i Evrope, kojoj je cilj da se počiste retrogradne strukture na Balkanu koje vladaju 30 godina, i Amerike koja zabija nož u leđa Evropi i Njemačkoj zbog Ukrajine i gasovoda koji se gradi od Moskve do Berlina.

Šta se dešava iza kulisa? Pogledajte kratku analizu i moje mišljenje o situaciji u Crnoj Gori i regionu te ulozi velikih sila.

 

Nebojša Vukanović