palpal

I Željko Kovačević se počastio limuzinom od 150 000

Elektromobil003.jpg

I Željko Kovačević se počastio limuzinom od 150 000

Direktor Elektroprivrede RS Željko Kovačević častio je sebe novom luksuznom limuzinom od 150 000 maraka. Elektroprivreda RS je donijela Odluku o kupovini limuzine vrijedne 119 829,09 KM bez PDV-a, ili oko 140 000 maraka sa plaćenim porezom a cijelih 150 000 sa osiguranjima i registracijom. Prema našim saznanjima direktor Kovačević umjesto u nesuđenom teslinom električnom „automobilu“, koga je prije nekoliko godina vozikao sa Draganom Vučetićem ispred zgrade Vlade u Banjaluci, krstariće drumovima u novom modelu „Audija A 8“ sa svom opremom.

Zanimljivo je da se na namješteni tender prijavilo samo preduzeća MRM iz Ljubuškog, iako u Republici Srpskoj i BiH ima više zvaničnih uvoznika i distributera vozila „audi“, među njima i dvorski „Brčko gas“ Đorđa Kojića, predsjednika SNSD-a u Brčkom preko koga je bivša direktorica Branislava Milekić redovno obnavljala vozni park. Licemjerni Kovačević u obrazloženju odluke da je izabrana ekonomski najpovoljnija ponuda iako je bio samo jedan ponuđač, a ostali su u startu diskreditovani dirigovanim uslovima i rokom isporuke koji je namješten u korist dobavljača.

MRM iz Ljubuškog prije nekoliko dana dobio je i posao održavanja „volkswagen“ vozila vrijedan 100 000 maraka, pa će vozači Elektroprivrede morati svoje službene automobile da voze u Ljubuški na redovan servis i popravke. I na ovom tenderu MRM iz Ljubuškog je bio jedini ponuđač, a može se samo naslutiti kakva je tajna veza između direktora Željka Kovačevića i hrvatske firme iz zapadne Herecgovine. Kovačević nije jedini direktor koji voli da sarađuje sa MRM jer poslednjih godina i RiTE Gacko i Elektro-hercegovina redovno kupuju i održavaju vozila u Ljubuškom. Tako je i Srđan Milović na račun RiTE Gacko pred smjenu u MRM-u kupio novog „VW tiguana“ od 70 000, ali ćemo o njemu i RiTE detaljnije narednih dana.

Elektro-energetski sistem se raspada, većina proizvodnih preduzeća posluje sa milionskim gubitcima i uzima kredite kako bi bila likvidna i isplatila tekuće obaveze, ali to ne smeta rukovodiocima da sebe časte skupim i udobnim limuzinama iako su rezultati poslovanja katastrofalni. Oni i ne treba puno da se brinu jer po starom običaju čim zagusti i nestane novaca oni će ponovo povećati cijenu električne energije, uvesti nove namete i takse, i od sirotinje uzeti dodatne novce za luksuzan život. Sve dok ima dovoljno pokoronih i naivnih, da ne kažem glupih, koji će plaćati reket moćnicima i tako pokrivati njihov kriminal i bahato ponašanje, biće dovoljno novaca, tendera, audija, vila, rezidencija…

Nebojša Vukanović