palpal

И уживо преноси Скупштине шире корону?

Шта су стварне намјере режима, да уведе једноумље, страховладу, класичну диктатуру и дају привид законитости владавини једног човјека, говори и њихова одлука да затвори за јавност Посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске на којој треба да се уведе ванредно стање на цијелој територији Републике Српске.

 

Да ли се вирус короне преноси уживо преносом преко телевизије и интернета, па се укидају преноси? Не креће се у рат па је циљ изненадити противника, да не сазна планове, а свједоци смо да је Народна скупштина РС засједала и нормално радила чак и током рата. Због чега је сједница затворена за јавност, осим ако није циљ режима да угуши глас опозиције, да спријечи да до народа дођу стварни разлози и мотиви режима за увођење ванредног стања и потпуне диктатуре.

У образложењу позива за посебну сједницу није наведен ниједан озбиљан разлог за увођење ванредног стања, јер га и нема, суспендовања рада Народне скупштине Републике Српске, чије ингеренције формално преуизма предсједник, Жељка Цвијановић, а суштински Милорад Додик. Без било какве потребе се шири велики страх и паника међу народом и грађанима, који су слуђени и уплашени непрекидним бомбардовањем вијестима, а у ванредном стању притисак ће се само појачати.

Умјесто Народне скупштине Републике Српске, уредбе са снагом закона доносиће Жељка Цвијановић, по Додиковом диктату, а то је увод у хаос и анархију. Након суспензије Народне скупштине РС прво ће се измијенити Закон о дугу и гаранцијама, како би власт могла неограничено и неконтролисано да се задужује у ванредном стању, потом повећати ингеренције полиције како би се појачала репресија, прогонили неподобни, гушили медији и сваки глас критике и разума.

Сматрам да у Додиковим представама током ванредног стања не треба бити статиста, и да опозиција мора наћи нови начин дјеловања у ванредним околностима док криза не прође. Нажалост имамо посла са неодговорним и бескрупулозним људима без савјести, спремним на све, и треба бити опрезан, али их се свакако не треба плашити. Корона ће бити и проћи, и сигуран сам да ће се њене последице много лакше санирати од последица других пошасти које су нас запале.

 

Небојша Вукановић