palpal

I uživo prenosi Skupštine šire koronu?

Šta su stvarne namjere režima, da uvede jednoumlje, strahovladu, klasičnu diktaturu i daju privid zakonitosti vladavini jednog čovjeka, govori i njihova odluka da zatvori za javnost Posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj treba da se uvede vanredno stanje na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

 

Da li se virus korone prenosi uživo prenosom preko televizije i interneta, pa se ukidaju prenosi? Ne kreće se u rat pa je cilj iznenaditi protivnika, da ne sazna planove, a svjedoci smo da je Narodna skupština RS zasjedala i normalno radila čak i tokom rata. Zbog čega je sjednica zatvorena za javnost, osim ako nije cilj režima da uguši glas opozicije, da spriječi da do naroda dođu stvarni razlozi i motivi režima za uvođenje vanrednog stanja i potpune diktature.

U obrazloženju poziva za posebnu sjednicu nije naveden nijedan ozbiljan razlog za uvođenje vanrednog stanja, jer ga i nema, suspendovanja rada Narodne skupštine Republike Srpske, čije ingerencije formalno preuizma predsjednik, Željka Cvijanović, a suštinski Milorad Dodik. Bez bilo kakve potrebe se širi veliki strah i panika među narodom i građanima, koji su sluđeni i uplašeni neprekidnim bombardovanjem vijestima, a u vanrednom stanju pritisak će se samo pojačati.

Umjesto Narodne skupštine Republike Srpske, uredbe sa snagom zakona donosiće Željka Cvijanović, po Dodikovom diktatu, a to je uvod u haos i anarhiju. Nakon suspenzije Narodne skupštine RS prvo će se izmijeniti Zakon o dugu i garancijama, kako bi vlast mogla neograničeno i nekontrolisano da se zadužuje u vanrednom stanju, potom povećati ingerencije policije kako bi se pojačala represija, progonili nepodobni, gušili mediji i svaki glas kritike i razuma.

Smatram da u Dodikovim predstavama tokom vanrednog stanja ne treba biti statista, i da opozicija mora naći novi način djelovanja u vanrednim okolnostima dok kriza ne prođe. Nažalost imamo posla sa neodgovornim i beskrupuloznim ljudima bez savjesti, spremnim na sve, i treba biti oprezan, ali ih se svakako ne treba plašiti. Korona će biti i proći, i siguran sam da će se njene posledice mnogo lakše sanirati od posledica drugih pošasti koje su nas zapale.

 

Nebojša Vukanović