palpal

I Štrabag pošao NA POS’O ODMA’

Neimari su brži od munje, kad se dobro kritikuju i motivišu. Prije desetak dana snimio sam propali novi put prema Jahorini preko Trijangle, koji je prošle godine gradila kompanija Štrabag angažujući lokalnu firmu HHH D.O.O. sa Pala kao podizvođača. Put je prošao i odnijelo ga je klizište poslije manje od godinu dana, a razlog je loše izvedeni radovi Štrabaga kao i loš nadzor Puteva Srpske, koji su bili investitori, i koji su radove Austrijancima platili 3,5 miliona maraka.

Za sanaciju klizišta i novog puta, prema procjenama stručnjaka iz Puteva Srpske, trebaće oko 5 000 000 KM, dosta više nego što je lani izdvojeno za proširenje 3km starog puta od Lukavice i Trijangle prema Jahorini i Palama. Pitanje je ko će da plati sanaciju, Putevi ili Štrabag, koji je fušerenjem i lošim radovima napravio problem i klizište.

Pogledajte video kako su brzi i efikasni iz Štrabaga, a ovaj posao je jedan u nizu primjera kako se evropske firme lako uklope u naš loš sistem i korupciju, ali i kako brzo reaguju kad treba spasiti obraz i reference velike multinacionalne kompanije.

Pogledajte video sa Jahorine koji sam snimio prije desetak dana, a koji je natjerao Štrabag da brzo reaguje.

Nebojša Vukanović