palpal

I Sergej Barbarez se zahvalio Beogradu

I dok se mnogi trude da kontaminiraju javni prostor, nepotrebno podižu tenzije, raspiruju vatru i ponekad, nažalost, postaju šovinisti koji koriste jezik mržnje, narod živi i sarađuje bez bilo kakvih problema, koje političari žele da naprave, život potpuno normalno teče i funkcioniše, bez peckanja i tenzija. To potvrđuju i kolone ljudi iz BiH i cijelog regiona koji odlaze u Beograd na vakcinaciju.

Veliko fudbalsko ime Sergej Barbarez, bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH, napisao je tvit u kome se zahvalio Beogradu što je dao šansu njegovoj majci i sestri da se vakcinišu, prozivajući političare u BiH da se diče idiotizmom i neznanjem. Njegova poruka svakako ima posebnu težinu, a poruka domaćim političarima je više nego jasna.

Sergej Barbarez je rođeni Mostarac, moglo bi se reći pravi Jugosloven jer mu je otac Srbin, a majka iz miješanog braka Hrvatice i Bošnjaka.

Kad smo kod fudbala sve čestitke novom selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju na dobrom startu u kvalifikacijama, dobroj igri i rezultatu protiv Irske i Portugala na startu kvalifikacija. Tek je početak, biće vremena da se uigra tim i slože kockice, ali akcija i drugi pogodak Portugalu, kao i preokret poslije primljenih golova, hrabar, brz i otvoren fudbal vraćaju nadu da će se reprezentacija Srbije vratiti na stare staze uspjeha. Veliki korak učinjen je smjenom Kokeze, a profesionalizacija Fudbalskog saveza Srbije, pozitivna selekcija i potiskivanje politike, kriminala, mešetara sigurno će dati dobre rezultate.

 

Nebojša Vukanović