palpal

I načelnik Pala Boško Jugović osudio prijetnje profesoru Saši Kneževiću i traži da policija otkrije počinioce

BOŠKO JUGOVIĆ OSUDIO PRIJETNJE UPUĆENE KNEŽEVIĆU, ISTRAŽNI ORGANI HITNO DA REAGUJU

PALE, 13. JANUARA /SRNA/ - Načelnik opštine Pale Boško Jugović najoštrije je osudio prijetnje upućene univerzitetskom profesoru Saši Kneževiću, te pozvao istražne organe da što prije pronađu počinioca.

PALE, 13. JANUARA /SRNA/ – Načelnik opštine Pale Boško Jugović najoštrije je osudio prijetnje upućene univerzitetskom profesoru Saši Kneževiću, te pozvao istražne organe da što prije pronađu počinioca.

„Kao načelnik opštine, ali prije svega kao čovjek i član SNSD-a ogorčen sam svakim vidom prijetnji, a pogotovo onih koje su usmjerene na ugrožavanje lične bezbjednosti“, istakao je načelnik Jugović. On je konstatovao da ko god da stoji iza ovih ružnih, verbalnih poruka najviše nanosi štetu ugledu Pala u svakom smislu, ljudskom i moralnom, a na kraju i političkom. „I sam sam prolazio kroz takve faze i znam odlično koliko je to stresno ne samo za osobu kojoj se prijeti, već i za njegovu porodicu i prijatelje. Zato dajem punu podršku profesoru Kneževiću i pozivam istražne organe da hitno pronađu počinioca“, rekao je Jugović za Srnu.

   Načelnik opštine Pale je naglasio da je ova lokalna zajednica sredina u kojoj svi imaju pravo na svoje političko mišljenje i angažman i to ne smije biti razlog za bilo kakvu diskriminaciju, a naročito ugrožavanje lične bezbjednosti. „U narednom periodu obaviću sastanak sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo jer je izvjesno da u izbornoj godini moramo učiniti dodatne napore da, u ionako turbulentnoj političkoj situaciji, očuvamo prije svega dostojanstvo čovjeka i naravno opravdamo činjenicu da su Pale mjesto u kome vlada mir i tolerancija“, poručio je Jugović. Knežević je objavio na društvenim mrežama da je dobio prijeteće poruke. Nedavno je postao povjerenik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića u Palama, gdje je krajem godine otvorena kancelarija te stranke, te je mišljenja da bi njegov „politički angažman mogao da bude motiv za prijetnje po život“.