palpal

I četnik i izdajnik istovremeno – o licemjerstvu i stranama medalje

Kad vidim kakva se hajka na mene povela u dijelu sarajevskih medija zbog odlaska u Podgoricu gdje sam sinoć snimao proteste građana protiv rušenja Vlade Crne Gore, onda mi je jasno zašto Dodik i Bakir vladaju složno decenijama, i zašto se pokušava onemogućiti bilo kakva istinska alternativa. I dok sam za jedne izdajnik, poturica, bakirovac i podanik, za druge sam četnik, srpski ultranacionalista, gori od Dodika..

 

Prosto je nevjerovatno da se ide toliko daleko u trovanju javnosti da se čak moji citati Njegoša i Gorskog vijenca tumače kao nekakvi korijeni zločina iz posljednjeg rata, i prave bolesne konstrukcije koje su toliko odvratne da se ne mogu komentarisati.

Ja sam Srbin i srpski nacionalista koji je vaspitan u duhu istinskog čojstva i pravoslavlja, da poštuje i čuva svoje, ali i da pritekne svakom u nevolji, ne pitajući kako se ko zove, ako može brani svakog ko je ugrožen, i da ljude ne dijeli po vjeri i naciji već da li je čovjek ili ne.

Treba u svakom narodu odvojiti žito od kukolja, ali prezirem sve one koji misle da treba biti autošovinista, napadi i vrijeđati svoj narod, i da su Srbi dobri samo ako na sebe prihvataju svaku krivicu i govore da smo najgori, a čim progovore o stradanju i nepravdi prema svom narodu odmah su četnici, nacionalisti, radikalni..

Upravo zbog takvog pogrešnog diskursa, velikih grešaka i upornog pljuvanja po istinski ispruženoj ruci pomirenja i normalnog suživotu vrtimo se decenijama u istom i ne možemo nikako da izađemo iz začaranog kruga.

Detaljnije u video prilogu.