palpal

I Božidar je pomogao Luki oko Dubrovnika

Gen-sek vladajuće Partije i direktor Elektroprivrede Republike Srpske pohvalio se prije nekoliko dana u svojim režimskim medijima da je protjerao oko 2000 Trebinjaca u Dubrovnik, i da su oni, zahvaljujući njegovoj diplomatiji i umješnosti, dobili posao kod komšija na jugu. Nema sumnje da je veliki i uspješni diplomata zaslužan što je protjerano nekoliko hiljada nezaposlenih, koji su pobjegli od njegove okupacije, gušenja grada i satiranja privrede, ali je nekorektno što pokušava omalovažiti i umanjiti značaj svojih bliskih saradnika u otopljavanju odnosa sa Dubrovnikom.

Puno je zaslužnih, ali je prvi svakako Lukin senator i savjetnik Božidar Vučurević, koji je takođe imao važnu ulogu u otopljavanju odnosa sa Dubrovnikom. Zato je trebao da spomene i svoje savjetnike i desnu ruku, a ne samo da sebe hvali i ističe svoju ulogu.

Čega se pametan stidi, budala se ponosi!  Trebinjci koje je Luka otjerao u Dubrovnik ogorčeni su njegovim izjavama i ponašanjem, i vjerujem da će mu se u novembru zahvaliti na „diplomatskoj“ pobjedi i vratima koje im je on otvorio.

 

Nebojša Vukanović