palpal

Hvala Ljubiši Petroviću na lijepim riječima i iskrenoj podršci

Ljubiša Petrović i njegova supruga Jelena bili su među brojnim dragim gostima na svadbi, a zanimljivo da smo se Zorana i ja prvi put pojavila u javnosti upravo na svadbi Ljubiše Petrovića u Bijeljini ove godine. Veliko hvala na iskreno i stalnoj šodršci Ljubiši, koji je napisao divan status i tekst na svojoj stranici a koju prenosim u cjelosti.

Oktobar 2021. godine, miting opozicije u Banjaluci, moja Jelena je tada prvi put bila sa mnom na jednom političkom događaju, nakon završenog mitinga pita mene Jelena: „Ko je Vukan, dobio je najjači aplauz, dok su pojedini izviždani, njemu su skandirali i vidi se da ga narod voli?“ Odgovorio sam samo – to je stari hercegovački vuk, čovjek koji je svim srcem uz svoj narod i to narod osjeća i vidi.

Nakon par mjeseci Vukan je došao u Bijeljinu i imao tribinu, tada je moja Jelena izrazila želju da i ona pođe, nakon tribine samo je rekla „ovaj čovek govori srcem, vidi se da je iskren, a iskrenost je preskup poklon posebno u politici, drži se njega Ljube“.

I da, to jeste Vukan, čovjek koji sve što radi radi srcem, ne štedi sebe, svoj život je posvetio borbi za pravdu i od te borbe nije odustao ni kada je ostao bez posla, ni kada je bio na ivici egzistencije, a mogao je Vukan drugačije, mogao je svoju borbu lijepo unovčiti, mogao je zaćutati, pustiti borbu, zaboraviti na narod i živjeti mirno i lijepo, ali ne, to srce u njegovim grudima je junačko i veliko kao kuća. E pa to srce vječitog mladića i borca osvojila je jedna divna dama, dama sa sjajem u očima i osmjehom koji plijeni, naša koleginica Zorana.

Uživali smo gledati ih na njihovom predivnom vjenčanju onako zaljubljene i srećne. Imao sam tu čast da upoznam i Vukanovu majku, iz njenog pogleda isijava dobrota i kroz samo par rečenica koje smo prozborili shvatio sam da Vukanova čestitost i hrabrost nije slučajna.

Zorani i Vukanu želim dug život u ljubavi i sreći i mnogo lijepih zajedničkih momenata jer ovo dvoje mladih ljudi zaslužuje samo najbolje!

Nedjelja je samo za lijepe priče, a Zoranina i Vukanova priča je zasigurno jedna od najljepših! 😊

 

Ljubiša Petrović