palpal

HVALA BUGARIMA – hoće li Vučetić prekršiti OMERTU i biti isporučen

Napokon je stigla dobra vijest, i to iz Bugarske. Po poternici Interpola u Bugarskoj je uhapšen kontraverzni savjetnik Milorada Dodika i propali biznismen Dragan Vuletić, koji je oštetio Republiku Srpsku i IRB za više miliona maraka u famoznom projektu „Nikola Tesla“. Vučetić je po pisanju portala Kapital, koji je prvi objavio informaciju, ali i drugih medija, uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Sofiji, a ostaje da se vidi da li će biti isporučen u Banjaluku i određen mu pritvor do okončanja postupka.

O kriminalu Vučetića sam napisao eseje, i prvi sam, prije skoro 9 godina, ukazao na njegov kriminal i osnivanje svoje privatne firme „Nikola Tesla GMBH“ u Kelnu, na koj ću je prebacivao novac u milionskim iznosima sa računa Javnog preduzeća Nikola Tesla, gdje je bio direktor. O tome svjedoči video prilog iz arhive..

Iako sam o kriminalu obavjestio tadašnjeg ministra finansija Zorana Tegeltiju, sada predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, policiju i druge institucije niko ništa nije preduzeo da spriječi pljačku Zanimljivo da je u tandemu sa Vučetićem bio i zet ministra Tegeltije, poznat po zloupotrebama sa sarajevskim RAOPOM, koji je nestao u podmetnutom požaru nakon što je opustošen i opljačkan.

 

Vučetić nije bio sam u pljački vijeka i prebacivanju miliona sa javnih računa u Republici Srpskoj na svoje račune u Njemačkoj, a ostaje da se vidi da li će prekršiti OMERTU, mafijaški zavjet šutnje koji u ovom slučaju vlada punih 9 godina, i da li će saopštiti sa kim je sve iz vrha režima podijelio milione otete od naroda.

Projekat je propao, radnice su ostale bez posla, a jedini sam koji je do sada osuđivan zbog slučaja „Nikola Tesla“ i afere „Vučetić“ jer sam kao novinar BN televizije govorio o kriminalu te se potukao tokom protesta radnica sa Vučetićevim zamjenikom i direktorom Nikolom Rakićem.

Podsjećanje na video priloge iz arhive i kriminal u Nikoli Tesli i Novoteksu…

 

Nebojša Vukanović