palpal

Humanitarci i dobrotvori

Dirnut sam nizom širokogrudnih akcija naših humanitaraca i dobrotvora iz vrha vlasti. Dodik, Željka i Višković sinoć su prikupljali novce za FK Borac iz Banjaluke, koji su prethodno uništili, a odgovorne, poput Radmila Šipovca, nagradili su direktorkom pozicijom u SRNI.

Zanimljivo da je među humanitarcima bila i prva kopačka Srbije, bez minute na terenu, Vučićev predsjednik FSS Slaviša Kokeza, koji je takođe dao koji dinar za posrnuli Borac. Kokeza slovi kao siva eminencija famoznog Prointera, pa je ovo bila dobra prilika da vrati mali delić novaca koje je kroz namještene tendere izvukao iz Srpske, i tako stvori lažnu sliku o sebi i svojim mentorima.

I drugi misteriozni pokrovitelj Prointera iz sjenke, mlađani Igor Dodik, takođe je bio široke ruke proteklih dana, pa je Košarkaškom klubu invalida iz Bijeljine poklonio dvoja invalidska kolica. Ceremoniji je ovjekovječio njegov ATV, a među prisutnima je bio i Marinko Umićević, lažni privrednik i tatin savjetnik.

Ovaj monstrum i bolesnik devijantnog uma nedavno je na K3 televiziji, u stilu dr Mengela izjavio kako će davati antibejbi pilule radnicima kako ne bi mogle da ostanu trudne, jer ne može da ih kulučite do krajnjih granica. Ovako nešto ne može ni da pomisli, a ne da izjavi, normalna i uravnotežena osoba u Kini i Indiji, a ne u Srpskoj koja izumire zbog negativnog prirodnog priraštaja i slabog nataliteta, koji su uzrokovali monstrumi, tajkuni i političari poput Umićevića. Imajući u vidu šizogene stavove njegovih savjetnika, nije ni čudo šta Dodik radi i govori. Sa kim si takav si, i izbor savjetnika je očekivan, jer Dodik voli bahate, beskrupulozne i neuravnotežene osobe u svom okruženju.

Na kraju treba se prisjetiti kako je prije 20 godina Dodikovo obezbjeđenje tuklo navijače Borca tokom meča sa njegovom Igokeom, nakon čega je KK Borac sistematski uništen, kao i većina banjalučkih sportskih klubova, kako bi mogla da napreduje Igoke, Krupa na vrbasu i ostali dvorski tajkunske klubovi. Skupljanje donacija, kao da se radi o bolesnim siromasima, nije rješenje problema već posledica haotičnog stanja u sportu, kao i svim ostalim segmentima društva, a uzrok je neodgovorno ponašanje  stvarivlasti. Umjesto da angažuju stručnjake, prepuste struci kako bi se oporavio sport i velikani vratili na stare staze uspjeha, Dodik i njegovi satrapi pokušavaju da dobiju koji jeftini politički poen dajući u navodne humanitarne svrhe dio otetog bogatstva. Bijedno, ružno i licemjerno, ali to smo od njih i navikli.

 

Nebojša Vukanović