palpal

Hrvati u Dodiku dobili pouzdanog člana Predsjedništva

Hrvati ne trebaju da brinu za svoj položaj u BiH sve dok je poglavnika Dodika, SNSD-a i crvenih ustaša prerušenih u lažne srbende i patriote. Konačni rezultati izbora još nisu proglašeni, Dodik nije stupio na funkciju člana Predsjedništva BiH, a već je jasno dao do znanja da će se zalagati prvenstveno za Čovića, HDZ, treći entitet i hrvatske interese u BiH, te da je agent hrvatskih obavještajnih službi ubačen u srpski narod kao trojanski konj sa ciljem da nas iznutra razbije i uništi Republiku Srpsku. Prva Dodikova izjava nakon izbora da će blokirati Komšićevu tužbu protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta, što znači da će umjesto srpskih štiti hrvatske interese, skinula je maske sa lica tako da i slijepi vide o čemu se radi. Sinošnji sastanak sa Čovićem samo je nastavak izdajničke prohrvatske politike kojim je dodatno osnažio Blajburšku koaliciju SNSD – HDZ, a osovina Dodik – Čović želi da se nametne kao ključni i nezaobilazni faktor. Dodikovo sramno, izdajničko i antisrpsko ponašanje prešlo je sve granice, i on pokušava biti veći katolik od pape.

Umjesto najavljivane borbe za samostalnost Srpske, povratak izvornom Dejtonu i prenesenih nadležnosti Republike Srpske, Dodik je odmah nakon izbora najavio zaštitu Hrvatske te deblokadu i ubrzavanje evropskog puta BiH, spremnost na saradnju i koaliciju sa Bakirom, Šefikom i SDA, zaboravljajući teške optužbe, primitivne istupe, uvredljive i sramne uvrede na račun muslimana i „arlaukanja hodža“. Dodik je u bezbroj navrata pokazao da je beskrupulozni makijavelista spreman na sve, ako treba i pakt s đavolom, ako će to značiti njegov opstanak na vlasti i zaštitu ličnih interesa.

Gostujući na svom RTRS-u uoči izbora, hrvatski član Predsjedništva i poglavnik Milorad Dodik je najavio gradnju autoputa Banjaluka – Kupres – Split, te kupovinu i zakup hrvatske obale za gradnju luke, za tobožnji izvoz robe iz Srbije i Srpske, što pokazuje s jedne strane da je izgubio zdrav razum, a sa druge da planira trošiti srpske novce kako bi autoputem povezao Slavoniju i Dalmaciju. Hrvati ne dozvoljavaju Bajagi da svira u Hrvatskoj a ne da će Srbima ustupiti dio obale, pa sulude Dodikova priče ukazuju da su crtani filmovi ozbiljnija forma od njegovih šizogenih ideja i izjava.  Kandidovanjem unuke djeda Peje oborio je sve granice, i toliko razorio društvo u Srpskoj da su sve izdaje i devijacije postale prihvatljive i normalne. Poražavajuća je činjenica da većina Srba uporno pravi suicid i nasjeda na podvale velikog manipulatora, a čak i ona većinska srpska mjesta i krajeve koja je popalila Hrvatska vojska, poput Drvara, Grahova, Glamoča ili Ivanice, masovno glasaju za Čovića iako im Hrvati ne daju ni mrvice i Ustavom zagarantovanu konstitutivnost. Dodik pokušava da na tacni Republiku Srpsku preda Hrvatima, ali NO PASARAN. Ma koliko se trudio i imao prećutnu podršku velikih sila, to mu neće poći za rukom.

 

Nebojša Vukanović