palpal

Hrabri novinari brane čast i ugled RTRS-a

U vrijeme kada se obilježava svjetski Dan slobode medija važno je skrenuti pažnju javnosti na hrabre i časne novinare RTRS-a koji se svojim javnim istupima brane obraz, čast i dostojanstvo Javnog servisa Republike Srpske jasno se ograđujući od onoga što rade čelnici RTRS-a. Pošteno govoreći sigurno da ovakvoj državi i društvu treba dosta hrabrosti kako bi se javno suprostavili nadređenima i ukazalo na zloupotrebe i nepravilnosti u radu javnog preduzeća ili ustanove u kojoj zarađujete hljeb za svoju porodicu.                                                                       

Otpor novinara i zaposlenih radnika unutar RTRS-a je sve veći i izraženiji, a za sada u tome prednjače novinari sportske redakcije Dragiša Ćorsović i Saša Ajduković. Ćorsović javno odgovara na poruku Siniše Mihailovića da svi kojima se ne dopada rad mogu da napuste RTRS i otvoreno kritikuje ponašanje čelnih ljudi ove Javne kuće, a Saša Ajduković aktivni je član grupe Pravda za Davida i hrabro postavlja otvorena i provokativna pitanja premijerki Željki Cvijanović i ministru Draganu Lukaču.
      

Nezadovoljstvo se nagomilalo i prelilo čašu kod mnogih, i svakako da ovakvim hrabrim javnim istupima novinari RTRS-a brane dostojanstvo, čast i ugled javnog servisa Srpske. Dragiša i Saša nisu jedini, i meni se javilo više novinara RTRS-a koji ističu da ih je sramota kako je nisko pao RTRS i što moraju da se stide i okreću glavu od prolaznika na učlici zbog sramnog ponašanja nekolicine urednika.                                                                            

Puna podrška i sve pohvale za hrabrost i dostojanstvo kolegama sa RTRS-a, i nadati se da će pritisci, mobing, zastrašivanje, sila i nepravda uskoro pasti u vodu skupa sa nekolicinom nedostojnih koji su napravili veliku štetu ugledu RTRS-a, i da će on uskoro ponovo biti slobodan, objektivan i istinski Javni servis svih građana Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović