palpal

Hoće li Zoran Tegeltija od zeta kupiti prostor za UIO BIH u Istočnom Sarajevu?

Dobio sam pismo od službenika Uprave za indirektno oporezivan lije BiH, o dešavanjima u ovoj važnoj instituciji, kadrovskim i drugim potezima novog direktora Zorana Tegeltije, kao i planovima za nove „kombinacije“, između ostalog kupovinu novog prostora za smještaj UIO BIH u Istočnom Sarajevu. Navodno Tegeltija namjerava da prostorije kupi od svog zeta Kresojevića, koji je raskomadao RAOP, a više detalja u tekstu koji prenosim u cjelosti.

POŠTOVANI,

OBRAĆAM VAM SE OVIM PUTEM KAO JEDINOM KOJI IMA HRABROSTI SUPROSTAVITI SE ZORANU TEGELTIJI I PISATI O NJEGOVIM POSTUPCIMA.

NAIME ŽELIM OVIM PUTEM DA VAM DAM JOŠ INFORMACIJA O NJEMU I SNSD –u,VRLO RADO ĆU BITI VAŠ INSAJDER U UIO.

PISALI STE VEĆ O DIJELU NJEGOVIH PREMJEŠTAJA U UIO ,ALI TU JE SIMPTOMATIČNO DA NIJE DIRAO ŠEFOVE KOJI SU HAPŠENI U PREDHODNOM PERIODU KAO npr RADOVANA ĐURIĆA SA GRADIŠKE.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/akcija-pandora-nakon-dva-mjeseca-bjekstva-tuzlastvu-bih-se-predao-radovan-djuric/140729037

Kao I NERMINA KLOPIĆA IZ TUZLE

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/organizovani-kriminal-uhapsen-nermin-klopic-sef-carinske-ispostave-u-tuzli/130924001

A NEKE JE ČAK I UNAPRIJEDIO, KAO SVOG KUMA GORANA MARINKOVIĆA SA ŠEFA ISPOSTAVE BANJA LUKA NA ŠEFA REGIONALNOG CENTRA BANJA LUKA

https://zurnal.info/clanak/uprava-za-indirektno-oporezivanje-sefove-sektora-zaposljavao-je-nikola-spiric/18219

NJIHOVA NAMJERA JE DA U ISTOČNOM SARAJEVU NAPRAVE CARINSKI TERMINAL,TJ DA ISPOSTAVU SOKOLAC SPUSTE U ISTOČNO SARAJEVO U ČEMU ĆE IM SVESRDNO POMOĆI NOVOPOSTAVLJENI ŠEF REGIONALNOG CENTRA SARAJEVO MLADEN ZIROJEVIĆ.

NOVI TERMINAL BI TREBAO BITI PROSTOR ENERGOINVESTA U LUKAVICI ČIJI JE VLASNIK TEGELTIJIN ZET.

Epilog uništenja E-RAOP-a: Nemoguće naplatiti dug od 13,6 miliona KM!

http://www.istinito.com/aktuelno/42902-tegeltijin-zet-da-objasni-kako-je-kupio-energoinvest-raop/

VI STE JEDINI IMALI HRABROST NAPISATI NEŠTO ALI JE SITUACIJA I KRIMINAL U NAJAVI MNOGO GORI.

I ZA KRAJ EKSKLUZIVA: SVOG PREDHODNIKA DŽAKULU JE RASPOREDIO ZA ŠEFA ODSJEKA KOJI TEK TREBA DA SE FORMIRA A ISTI NE DOLAZI NA POSAO IAKO GA VODE DA JE NA POSLU.