palpal

Hoće li Naser Orić postati savjetnik načelniku Srebrenice Mladenu Grujičiću?

Nakon novog „istorijskog“ sporazuma i koalicije SNSD i SDA u Srebrenici, imenovanja Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, može se očekivati da se Naser Orić, ratni komandant Armije BiH u Srebrenici koji je organizovao i izvršio napad i pokolje nad srpskim civilima i zarobljenicima u Skelanima, Zalazju, Kravicama, selima oko Bratunca i Srebrenice a onda pobjegao i ostavio svoj narod na cjedilu 1995. godine, imenuje za savjetnika načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

To bi bio nekakav prirodan tok i slijed događaja nakon imenovanja i izbora Ćamila Durakovića, ekstremiste koji je i nedavno veličao i hvalio zločince koji su izvršili pokolj 69 srpskih civila, djece, žena i staraca u Skelanima u januaru 1993. godine.

   Prije samo tri mjeseca Duraković je veličao zločince iz Skelana, i niko osim mene nije reagovao i osudio neprimjereno ćutanje, a sada je posljednje glasanje u Skupštini pokazalo šta su razlozi ćutanja.

Hoće li velike srbende i patriote koji su pozivali na svesrpsko jedinstvo protiv Bakira i SDA, a sad su svezali crveni i zeleni barjak, veliki licemjeri Grujičić i Pavlović imenovati Nasera Orića za specijalnog savjetnika načelnika opštine?

Pogledajte video prilog.