palpal

Hoće li načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa podnijeti ostavku ili biti smijenjen nakon hapšenja najboljeg prijatelja Baje Milovića?

Hapšenje jednog od čelnih ljudi Granične policije u Trebinju Blagoja Baje Milovića, koji je na čudan način napredovao i bio nagrađivan, prebacivan na knjuče pozicije zahvaljujući vezama i bliskosti sa Žarkom Laketom i Zoranom Galićem, otvorila je Pandorinu kutiju, a prava panika zavladala je u vrhu Granične policije BiH kao i Policijske uprave Trebinje. Posebno bi razloge za brigu trebao da ima Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje i blizak prijatelj uhapšenog Baje Milovića.

Naime Siniša Laketa i Baja Milović su gotovo svakodnevno šetali ulicama Trebinja, družili se, sjedili u kafićima i restoranima, a Laketa nikako ne može biti amnestiran od odgovornosti jer je, kao načelnik Policijske uprave Trebinje, morao biti informisan o nezakonitim radu i korupciji svog prijatelja, čija imovina, luksuzna vila sa bazenom, raskošni apartmani u Trebinju, ali i u Srbiji koje Baja Milović posjeduje i kontrloliše preko povezanih lica, nema nikakve veze sa njegovom platom i prihodima. Ukoliko Laketa nije informisan o nelegalnim kriminalnim aktivnostima, u što sumnjam i siguran sam da  je sve znao i da mu je pružao zaštitu, mora biti smijenjen jer ne radi svoj posao.

Bajin rođak, poznati trebinjski frizer Drađen Milović, pripadnik opasnog Kavačkog klana koji je uhapšen u Moskvi sa velikom količinom kokaina i koji je sprovodio konkurs za plaćenog ubicu, što je otkrila „Skaj“ aplikacija, od strane Policijske uprave Trebinje i MUP-a Republike Srpske nije uopšte bio prepoznat kao bezbjednosno-interesantna osoba, sve dok nije uhapšen u Moskvi, što je nevjerovatan skandal zbog koga bi Laketa takođe morao podnijeti ostavku ili biti smijenjen.

Da li će Siniša Laketa podnijeti ostavku ili biti smijenjen, kako će reagovati ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i dirketor Policije Republike Srpske Siniša Karan, za koga se takođe vežu brojne afere za korupciju i zloupotrebe, ostaje da se vidi, ali o svakom slučaju bezbjednosna situacija u Trebinju i Hercegovini nije dobra, prije svega zbog korupcije i veza policije i pravosuđa sa kriminalnim strukturama.

Sutra donosim  veoma zanimljive informacije o vezama uhapšenog Blagoja Baje Milovića i vrha Granične policije, dobijanjs činova i nagrada, kombinacije sa Žarkom Laketom i švercerima cigareta, a u nastavku pogledajte konferenciju za novinare Nataše Miljanović Zubac, održane danas u Skupštini grada Trebinja, u kome je govorila o ugroženoj bezbjednosti i kriminalu u Hercegovini.

 

Nebojša Vukanović