palpal

Hiljade vjernika priredilo veličanstven doček patrijarhu u Beranama

Veličanstveno je večeras bilo u Beranama ispred manastira Đurđevi Stupovi, a hiljade vjernika iz Vasojevića i sa sjevera Crne Gore priredile su nevjerovatan doček patrijarhu srpskom Porfiriju, koji će sutra uvesti u tron novog vladiku budimljansko-nikšićkog Metodija. U svojim besjedama nakon večernje službe patrijarh Porfirije i mitropolit Joanijije pozvali su na mir i slogu među braćom.

Nakon večernje molitve i obraćanja visokih gostiju priređen je prigodan kulturno-umjetnički program, a Beranci i Vasojevići kažu da su srećni i ponosni jer su dobili dostojnog nasljednika vladike Joanikija i ugostili patrijarha srpskog Porfirija.

Pogledajte kako je večeras bilo svečano u Beranama, ispred manastira Đurđevi Stupovi, a uskoro više video priloga kako bi čitaoci osjetili bar dio atmosfere.

Ujutro u 9.00 časova počinje sveta arhijerejska liturgija tokom koje će vikarni vladika dioklijski Metodije, čovjek sa naših prostora, rođen u Sarajevu 1976. godine, a diplomirao na Teološkom fakultetu Sveti Vasilije Ostroški u Foči, biti uveden u tron episkopa budimljansko-nikšićkog. DOSTOJAN I NA MNOGAJA LJETA!

Nebojša Vukanović