palpal

HET plaća prevoz na skup u Banjaluku!?

Iako je Gradska boračka organizacija Trebinja jasno poručila da je protiv politizacije boraca, ne poziva demobilisane borce i ne organizuje prevoz i odlazak na skup u Banjaluku,  režimski mediji u Trebinju su objavili vijest da je organizovan besplatan prevoz i da će do Trga Krajine zainteresovane građane, bolje reći na silu natjerane pristalice vlasti, prevoziti autobusi kompanije „Luks travel“.

Dovoljno je pogledati ko i kako angažuje ovu kompaniju i njene autobuse i svakom je jasno šta je pozadina. Luks travel od osnivanja svake godine dobija brojne poslove i unosne ugovore prevoza od Hidroelektrane na Trebišnjici, HE Dabar i Elektroprivrede Republike Srpske, a poslednji u nizu ugovora, vrijedan 69 600 maraka bez PDV-a, dobili su prije nekoliko dana.

Prethodno je HET, iako ima svoj autobus, brojna kombi i druga vozila, te druga javna preduzeća pod kontrolom SNSD-a i Luke Peteovića, prebacio nekoliko stotina hiljada maraka na račun Luks travela. Ko zna sabrati 2 i 2 jasno je shvatiti da vladajuća stranka i oligarhija stoje iza organizacije skupa i prevoza do Banjaluke, i da ovo okupljanje i odlazak iz Trebinja nema nikakve veze sa borcima i Gradskom boračkom organizacijom.

Nakon sjednice Predsjedništva GBO Trebinje sinoć je objavila Saopštenje za medije i jasno stavila do znanja da je protiv skupa, odlaska i učešća boraca, te polušaja političkih manipulacija boračke populacije, bilo da oni dolaze od strane vlasti ili opozicije.

 

Nebojša Vukanović