palpal

Gužva pred Sberbankom u Banjaluci pokazatelj povjerenje građana u Vladu i Republiku Srpsku

Samo dan nakon što je Srđan Šuput, prvi čovjek Agencije za bankarstvo Republike Srpske izjavio da Vlada i Agencija preuzimaju kontrolu nad Sberbankom, nakon što se ona našla na udaru sankcija zapada, Evrope i SAD, jutros je stotine građana bilo ispred sjedišta Sber banke u Banjaluci, vjerovatno sa namjerom da podignu novac sa računa.

Fotografije iz Banjaluke najbolje pokazuju koliko građani imaju povjerenja u Agenciju za bankarstvo Republike Srpske, Vladu i njene druge institucije, jer je Šuput juče izjavio da građani mogu biti mirni i spokojni jer je Agencija preuzela kontrolu nad bankom.

 

Zanimljivo je da Agencija za bankarstvo Republike Srpske povlači iste poteze kao i Agencija za bankarstvo Federacije, a čudno je kako od eskalacije krize u Ukrajini i početka sukoba nema izjava Milorada Dodika da brani i zaklinje se u Rusiju i Putina!?

Prošle godine u medijima se pojavila informacija da je biznismen iz Srbije Miodrag Kostić i njegova AIK banka kupili Sberbanku u regionu, Austriji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Mađarskoj, pa se postavlja da li je i samo rusko ime i naziv banke bilo dovoljno za uvođenje sankcija?

Klijenti Sberbanke u Srbiji dobili su jutos  obavještenje da je AIK banka postala vlasnik uz saglasnost Narodne banke Srbije, pa se postavlja pitanje zašto proces preuzimanja banke i promjene vlasništva nije završen u Republici Srpskoj i BiH?

 

    Nebojša Vukanović