palpal

Gradonačelnik Miko preko punice grabi državno zemljište

Vrijedni narodni pregalac i intelektualac, gradonačelnik Trebinja Mirko dr Ćurić, pored svih obaveza stiže da se uspješno bavi i poljoprivredom. Problem ne bi bio da u klasičnom sukobu interesa gradsko i državno zemljište ne daje sam sebi u zakup, preko svoje punice koja služi kao paravan.

Da ne bi bilo da ga klevećem, optužujem i napadam, bilo bi dobro da gradonačelnik Trebinja Mirko dr Ćurić izađe u javnost i kaže da li je njegova punica na 20 godina korištenja dobila 1,6 hektara zemljišta u Gomiljanima i po kojoj cijeni zakupa? Da li mu je prvi komšija kum Luka, koji je zasadio maslinjak na državnim zemljištu, a da bi prikrio tragove kao paravan koristi svog prijatelja i saradnika iz HET-a, kome je ranije povjerio poslove nadzora građevinskih radova? Da li se pored zemljišta zloupotrebljava i gradski budžet i Agrarni fond, koji obezbjeđuje sadnice, sjeme, mehanizaciju, đubrivo, radnu snagu…

 

Gladna usta i stomak se mogu najesti, ali gladne oči i duša ne mogu. Postavlja se pitanje ima li ikakakv biznis i posao u Trebinju i Hercegovini a da u njemu prste nemaju kumovi?

 

Nebojša Vukanović