palpal

Градација по РТРС-у

Челници режима цијели дан се утркују у похвалама и пишу оде свом мезимчету, Фабрици лажи, мржње и зла зване Радио телевизија Републике Српске, а како и не би кад су Јавни сервис претворили у своју ударну песницу, заробили као партијску телевизију која је од кључног значаја за манипулације масама, опстанак режима и зла деценијама.

РТРС ових дана слави јубилеј, мада он нема везе са националном телевизијом и С каналом који је настао у тешким временима у прољеће 1992. године. Пажљиво око ће примијетити градацију вијести на сајту, а самим тим и утицаја моћника на рад ове куће.

Изненађујуће је да је Жељка цијели дан на врху, испред Додика, што значи да су из њеног Кабинета данас били упорнији у позивима, притисцима и гурању, јер већ мјесецима траје тихи рат између два Кабинета, Жељкиног и Додиковог, ко ће отворити Дневник и добити више простора. Иако се гура и бори, ово данас је мали изузетак, Жељка је ипак у сјени Великог Баје, који је као члан Предсједништва БиХ добио више простора у једном дану него Младен Иванић у 4 године мандата на истој позицији.

Ипак највећи утисак ми је положај тзв. „премијера“ Радована Нејаког Вишковића, на дну странице сајта РТРС-а, иза министарке Сребренке Голић, која најбоље осликава његов биједан положај и значај у хијерархији режима. Иако би као премијер, бар на папиру, требао по Уставу да има једну од најважнијих и најутицајнијих функција, ако не и најутицајнију, он се веселник ни о чему не пита нити га ко шта зарезује. Да не мора потписати папир који му потуре и млатити празну сламу по телевизији, како би вадио вруће кестење из ватре које су његови ментори убацили, тачно не би ни знали ко нам је премијер на папиру.

Мислио сам да ће Жељка остати непревазиђена, да ће је неко тешко превазићи у глупостима, али, нажалост, изгледа да код нас увијек може горе, па је Вишковић већ добро угрозио, ако не и претекао за кратко вријеме правећи велике злоупотребе, лупајући глупости, правећи гафове, обмањујући народ и глумећи често дворску луду. Није ми криво што Вишковић себе понижава као личност, већ што понижава функцију премијера, а самим тим урушава углед цијеле Републике Српске.

 

Небојша Вукановић