palpal

Glumatanje, farsa i nova predstava

Grad Banjaluka postao talac i igračka u rukama gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji se zabavlja i poigrava sa gradom i građanima najvećeg grada Srpske, izvodeći razne predstave. Nakon performansa i režiranog protesta protiv „Neradnika“ Ljuba Ninkovića i zahtjeva za njegovu smjenu, koji je naravno povučen, danas je odglumio novi protest, protiv otimanja parkinga na Krašu.

Stanivuković je postao servis, sluga i marioneta građevinskog lobija i tajkuna, krčmi gradsko građevinsko zemljište i imovinu, mijenja Regulacione planove po volji moćnika, a predstava poput današnje dobro mu dođe da odglumi u narodu lažnu ulogu tobožnjeg borca za gradsku imovinu, protiv otimanja i interesa tajkuna, a sve je suprotno od tog.

Danas je neovlašteno vozao vatrogasno vozilo, glumatao i davao izjave novinarima, ali sve su priče davno ispričane. Prije dvadesetak dana pozivao sam Banjalučane da ne izlaze na lažni protest za smjenu „Neradnika“ Ljuba Ninkovića, da ne budu statisti u predstavi Draško Nestaška, koji će ih jednokratno iskoristiti i potrošiti, jer će ispasti naivne budale nakon nagodbe.

Danas je ista situacija, i zato je poruka Banjalučanima – ne vjerujte Stanivukoviću ni kada vam darove nosi, bojkotujte sve njegove i predstave njegovih partnera iz SNSD-a i vladajuće skupštinske većine, sa kojom pokušava prikriti saradnju, jer su to dvije strane iste medalje.

Otimanje Krašovog parkinga je novi udruženi zločinački poduhvat političara, tajkuna i mafijaškog pravosuđa, a sramne presude u ovom predmetu, prije svega Ustavnog suda BiH, ići će u udžbenike, a nadam se da će bar neki biti živi pohvatani i odgovarati za zlo koje su nanijeli narodu i državi.

 

Nebojša Vukanović