palpal

Genijalci gimnazijalci oduševili predstavom „Koferi“

Trebinje, ne samo njegovo pozorište, ima pred sobom lijepu budućnost, sa mladim ali već zrelim i za svoje godine veoma ozbiljnim gimnazijalcima, ukoliko nekada dobiju priliku da pokažu svoj talenat i znanje.  Sjajna predstava „Koferi“ dramske grupe učenika trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ oduševila je domaću publiku, koja je večeras bukvalno do poslednjeg mjesta ispunila Pozorišnu salu trebinjskog Doma kulture. Na jedan genijalan, nevjerovatno šarmantan i duhovit način, gimnazijalci su govorili o ključnim problemima savremenog društva, masovnom iseljavanju mladih, negativnoj selekciji, partokratiji, primitivizmu, izvrnutom sistemu vrijednosti, ali i suludosti ratova i stradanja nedužnih… Svakako veliko bravo i za režisera predstave Igora Svrdlina, pripravnika u trebinjskoj Gimnaziji, koji je dao slobodu učenicima ali čiji se potpis ipak jasno može primijetiti.

     Gimnazijalci svojim nastupom mogu da pariraju profesionalcima, i ostao sam pod snažnim utiskom, sigurno kao i većina gledalaca koji su višeminutnim snažnim aplauzom pozdravili sjajan nastup mladih i talentovanih glumaca. 

   Nadam se da će uskoro biti još prilika da se pogleda sjajna predstava, ne samo u Trebinju već širom Srpske, BiH i regiona, jer iskreno vrijedi više puta pogledati predstavu „Koferi“ i mlade talente. Sigurno je da su u pripremanju predstave važnu ulogu imali i profesori Gimnazije, Jelena Mandrapa i Dijana Lalović, i njima svaka čast, a jedino je šteta što na predstavi nisam vidio nikog od gradskih otaca, jer bi imali priliku da vide kakva je naša stvarnost i šta mladi misle o društvu i sistemu u kome živimo. Odavno nije u Trebinju nije izvedena bolja predstava, i iskreno se nadam da će uskoro biti repriza, a publika da pogleda nastup 35 učenika Trebinjske Gimnazije.