palpal

Gdje uteče čestiti Zeljković, Lukač nastavlja provocirati Dodika

Danas je Policija Republike Srpske, po nalogu Specijalnog tužilaštva, uhapsila više osoba u Banjaluci zbog sumnje da su oštetili budžet prilikom javnih nabavki medicinske opreme, ali je policiji za sada umakao Branislav Zeljković, direktor Zavoda za javno zdravlje Republike Srpske.

Čudi me da je čestiti Zeljković danas utekao, nije bio na poslu, kao ni njegova supruga Mirela Zeljković Kajkut, narodni poslanik razjedinitelja Nenada Stevandića. Ako je nevin, kao što tvrdi njegov šef Stevandić, zašto bježi kao kakva djevojčica, nije tako strašno par dana ili mjeseci provesti u pritvoru.

Dodik glumi da je ljut jer se hapsi na dan srpskog jedinstva, kao da je neki zaprečiti svetac i da postoje dani kad se može pljačkati nekažnjeno, ali možda je sve predstava kako se ne bi naljutio Stevandić i napustio vladajuću koaliciju, i to baš na Dan srpskoga jedinstva.

Lukač i Dodik se mjesecima nisu skupa pojavili u javnosti, a jasno je da su odnosi između njih veoma napeti. Možda je Lukač i krenuo u akciju kako bi iznervirao Dodika i pokazao moć.

  Čekamo rasplet, i nema sumnje da je pred nama vrela jesen i da će se događaji smjenjivati kao na traci. 

 

Nebojša Vukanović