palpal

Galić i Babić prelaze kod Banjca

Seobe političkog šljama, kalkulanata i izdajnika naroda i glasača se nastavljaju. Prema mojim saznanjima, Dragan Galić, poslanik PDP-a koji je ušao u Narodnu skupštinu Republike Srpske kao prvi sa kompenzacije, nije osvojio direktan mandat, i Željko Babić, bivši poslanik SDS-a, najnoviji su papci i prodane duše Narodne skupštine Republike Srpske i danas bi trebali preći u Klub i satelitsku stranku Darka Banjca, koji je takođe papak DNS-a, a ranije je, u prethodnom sazivu Skupštine, prešao iz SDS-a u DNS.

Sva trojica, kao i svi ostali papci, preletači i izdajnici naroda i glasača, koje su iznevjerili, vrijedni su samo prezira. Galić je prvo pregovarao sa Skokovim socijalistima, al se na kraju nagodio sa Banjcem, dok je Babić lutao, pod dirigentskom palicom kuma Ognjena Tadića i gledao gdje će najbolje u tandemu unovčiti ostatak mandata.

Političku scenu i Narodnu skupštinu Republike Srpske Dodik je pretvorio u pravu baruštinu, svjesno razarajući politički sistem, i sve institucije, a Banjčeva satelitska partija samo je jedna u nizu filijala SNSD-a koja će imati jednokratnu upotrebu, kao što je to bilo sa svim Dodikovim projektima i strankama, od Kalinićevog Saveza za demokratsku Srpsku do Tadićeve Narodne partije, ostalih lažnih stranaka koje je napravio od političkog šljama i otpada.

Nebojša Vukanović