palpal

Elektroprivreda RS za advokatske usluge dala 2,3 miliona advokatima iz Beograda

2,3 eprs.jpg

Elektroprivreda za advokatske usluge dala 2,3 miliona maraka

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević potpisao je Ugovor sa advokatskom kancelarijom „Moravčević, Vojnović i partneri“ iz Beograda vrijedan 2,3 miliona maraka za potrebe nabavke advokatskih usluga i zastupanje u sudskim sporovima. Na tender se bilo prijavilo 5 advokatskih kuća, ali su nadležni iz Elektroprivrede RS su odbacili 4 i prihvatili ponudu advokata iz Beograda i neobičnu cijenu od 1 999 990 KM bez PDV-a.
Nisu poznati razlozi zbog kojih su eliminisani ostali ponuđači, i zašto se rukovodstvo Elektroprivrede RS odlučilo baš za Advokatsku kancelariju „Moravčević, Vojnović i partneri“ iz Beograda. Stiče se utisak da u Republici Srpskoj nema pametnih i sposobnih advokata koji bi mogli zastupati Elektroprivredu RS pa su skupe pravne usluge potražili u Beogradu.

Izvlačenje i prebacivanje miliona maraka iz Trebinja i elektro-energetskog sektora u Beograd nastavljeno je i ovog mjeseca, pa je HET Institutu „Jaroslav Černi“ iz Beograda prebacio više od milion maraka (895 500 KM bez PDV-a) za izradu projekta upravljanja sigurnošću brana u sistemu HET-a? Čudno je što nakon 50 godina od izgradnje hidrocentrala i brana rukovodstvo HET-a plaća izradu besmislenog projekta upravljanja sistemom, i postavlja se logično pitanje kako se do sada, punih 5 decenija, upravljalo bez tog projekta?

Više je nego jasno i očigledno da se samo izmišljaju besmisleni projekti kako bi HET, Elektroprivreda RS i ostala javna preduzeća bacala milione maraka na nekoliko listova papira, bespotrebnih projekata i dokumenata. Samo u poslednje 2 godine iz HET-a i Elektroprivrede RS prebačeno je više od 5 000 000 KM u Srbiju a da smo zauzvrat dobili projekte, idejna rješenja, računarske programe i ostale nepotrebne gluposti od koga HET, Trebinje i Hercegovina neće imati nikakvu korist. Jasno je da se novci prebacuju kako bi se plaćali mediji, lažni analitičari i kupovala politička naklonost za režim u Republici Srpskoj.

Nebojša Vukanović