palpal

EKSKLUZIVNO SVJEDOČENJE JOVA DAMJANCA – Bjelaković mi je uperio pištonj u glavu i pretukao kosijerom jer neće da mi vrati dug!

Jutros sam razgovarao sa Jovom Damjancem, skromnim penzionerom koga je prije nekoliko dana brutalno pretukao na ulici kosijerom direktor Herceg televizije Đorđe Bjelaković. Jovo je ogorčen jer ga je Bjelaković napao, pretukao, prijetio pištoljem koji mu je uperio u glavu, a onda pokušao da ga lažno diskredituje svojim sramnim Saopštenjem za javnost, pa me je zamolio da prenesem njegovo svjedočenje u kome govori o tome šta se i zašto dogodilo.

Jovo je prije 10-ak godina posudio za liječenje 5000 maraka Svjetlani Bjelaković, majci Đorđa Bjelakovića kada je on imao srčani udar, i do danas dug nije vraćen. Jovo ima svesku u kojoj vodi detaljnu evidenciju o svim dugovanjima, koju je pokazao na saslušanju i policijskim inspektorima, u kome se vidi da mu Bjelakovići duguju još 3000 maraka.

Povod za incident je u činjenici da je Jovo tražio od majke Đorđa Bjelakovića da vrati novac, koji je on sa mukom zaradio na nadnicama radeći naporno svaki dan u godini, a koji je posudio komšijama i prijeteljima.

 

Jovo svjedoči kako ga je komšija Đorđe Bjelaković presreo sa džipom na ulici ispred kuće, prijetio i uperio pištolj u glavu, potom pretukao kosijerom i pokušao udariti vozilom.

Jovo Damjanac u životu nikada ni mrava nije zgazio, izrazito je skroman i pošten čovjek koji potiče iz poštene porodice, i ovaj skandal je velika sramota.

Jovov brat je ratni vojni invalidi i nezaposleni borac prve kategorije, u porodici niko nije zaposlen, i ovo nasilje ne smije proći bez adekvatne kazne nasilniku Bjelakoviću. Ako pokušaju da ga zaštite, Luka Petrović i njegovi mentori i prijatelji iz vladajuće stranke, moraju znati da im to neće poći za rukom i da bi trebali javno da se ograde od svog pulena i ograde se od njegovog sramnog ponašanja.

Javno upozoravam policiju i tužilaštvo da ovaj slučaj ne smije da zataškaju pisanjem neke prekršajne prijave, jer ću predmet detaljno da pratim, i jasno je da se radi o više krivičnih djela koje je počinio Bjelaković i za koje mora da odgovara.

Pogledajte ekskluzivno svjedočenje Jova Damjanca o sramnom napadu pripadnika „Noćnih vukova“ i direktora Herceg televizije Đorđa Bjelakovića, koji bi nakon ovog incidenta morao biti smijenjen, jer niko nema pravo da tuče i nasrće na mirne i dobre komšije…

 

Nebojša Vukanović