palpal

ЕКСКЛУЗИВНО од 17.00 документи о продаји ХЕТ-а – питања која траже одговоре

Ексклузивно објављујем (полу)тајна документа о приватизацији Хидроелектрана на Требишњици и Електропривреде Републике Српске на подмукао начин продајом обвезница. Иако челници режима, Владе, ХЕТ-а и Електропривреде РС покушавају да прикрију од народа овај чин велеиздаје спином и лажима да ће тобоже Матично предузеће купити обвезнице, јасно је да је поступак отворен и да сви заинтереосовани, па и Електропривреде Федерације, могу купити обвезнице, постати тако већински власници а такве намјере је потврдио премијер Фадил Новалић!

  Ово су само нека од питања која јавно постављам а на које би Лука Петровић, Гордан Мишељић, Илија Таминџија и Радован Вишковић требало да одговоре што прије, најдаље до понедјељка! 

–  Поставља се питање одакле новац и Матичном предузећу да плати обвезнице ако је Електропривреда Српске прије 20 дана једва прикупила новац за плаћање ПДВ-а? Зашто Матично предузеће није одмах уплатило аванс већ се иде у процедуре?

– Ако Матично предузеће мисли ићи само до права прече куповине зашто се доноси одлука о ослобађању обавезе за преузимање?

– Пошто се види велика журба и хитност у поступању, поставља се питање зашто се не иде у докапитализацију Хидроелектране Дабар директно од стране Магичног предузећа, јер је поступак бржи и јефтинији, и нема контраверзи и нејасноћа око права малих акционара?

Концизни и јасни одговори на ова питања, на која треба да нам одговоре челни људи ХЕТ-а, Влада и Електропривреде, отклониће дилему ради ли се или не о подмуклој и тихој приватизацији, а конфузни одговори, какве дају одговорни посљедњих дана понављајући као папагаји фразе како би умирили јавност, те велика журба у поступању указују да се ради о покушају приватизације за мале паре.

 

Небојша Вукановић