palpal

EKSKLUZIVNO od 17.00 dokumenti o prodaji HET-a – pitanja koja traže odgovore

Ekskluzivno objavljujem (polu)tajna dokumenta o privatizaciji Hidroelektrana na Trebišnjici i Elektroprivrede Republike Srpske na podmukao način prodajom obveznica. Iako čelnici režima, Vlade, HET-a i Elektroprivrede RS pokušavaju da prikriju od naroda ovaj čin veleizdaje spinom i lažima da će tobože Matično preduzeće kupiti obveznice, jasno je da je postupak otvoren i da svi zaintereosovani, pa i Elektroprivrede Federacije, mogu kupiti obveznice, postati tako većinski vlasnici a takve namjere je potvrdio premijer Fadil Novalić!

  Ovo su samo neka od pitanja koja javno postavljam a na koje bi Luka Petrović, Gordan Mišeljić, Ilija Tamindžija i Radovan Višković trebalo da odgovore što prije, najdalje do ponedjeljka! 

–  Postavlja se pitanje odakle novac i Matičnom preduzeću da plati obveznice ako je Elektroprivreda Srpske prije 20 dana jedva prikupila novac za plaćanje PDV-a? Zašto Matično preduzeće nije odmah uplatilo avans već se ide u procedure?

– Ako Matično preduzeće misli ići samo do prava preče kupovine zašto se donosi odluka o oslobađanju obaveze za preuzimanje?

– Pošto se vidi velika žurba i hitnost u postupanju, postavlja se pitanje zašto se ne ide u dokapitalizaciju Hidroelektrane Dabar direktno od strane Magičnog preduzeća, jer je postupak brži i jeftiniji, i nema kontraverzi i nejasnoća oko prava malih akcionara?

Koncizni i jasni odgovori na ova pitanja, na koja treba da nam odgovore čelni ljudi HET-a, Vlada i Elektroprivrede, otkloniće dilemu radi li se ili ne o podmukloj i tihoj privatizaciji, a konfuzni odgovori, kakve daju odgovorni posljednjih dana ponavljajući kao papagaji fraze kako bi umirili javnost, te velika žurba u postupanju ukazuju da se radi o pokušaju privatizacije za male pare.

 

Nebojša Vukanović