palpal

EKSKLUZIVNO – Dodik kuluči članove kao roblje da mu beru šljive u voćnjaku!?

Nije danas lako biti član sekte zvane SNSD, što pokazuje i prepiska u Vajner grupi Opštinskog odbora SNSD Srbac. Istaknuti funkcioner ove stranke u Srpcu Aleksandar Babić pozvao je preko Vajber grupe srbačkog SNSD-a članove da sutra, u četvrtak, idu na mobu i rad u voćnjak Milorada Dodika da beru šljive, a po kilogramu ubranog voća članu SNSD-a platiće se 10 feninga, a velikodušni „Vođa“ nagradiće podanike sendvičom i druženjem, jer su mu pomogli da prikupi šljive i ojača porodični budžet pekmezom i rakijom šljivovicom.

I dok porodični Prointer, u kome je sinčina Igor „konsultant“, potezom pera zgrće 200 miliona maraka, članovi SNSD-a i „sitna buranija“ treba da se namuči i ubere 100 kilograma šljiva kako bi zaradili 10 maraka, ili dvije litre ulja. Dodik će lakonski vjerovatno reći da ima posla dovoljno za one koji hoće da rade!

Vrijedni koji se „opuče“ od tegljenja, skupe i uberu čak 200 kilograma šljiva, radeći u Dodikovim voćnjaku od zore i svitanja do mraka, zaradiće bijednu dnevnicu od 20 maraka. Sa njom mogu lijepo doručkovati, možda čak popiti dok i kolač, u Agapeu kod Gorice, što i nije tako loše.

 

Ponuda očito nije primamljiva, pa je odziv slab. Svega dvoje, od 204 člana, prijavilo da ide na „dobrovoljno kulučenje“ na imanju Dodika u Lijevče polju, a ostaje da se vidi da li će ostali, posebno oni koji su od Partije dobili neki državni posao, biti primorani da rade u voćnjaku, beru šljive, jabuke i drugo voće… Ako ovakav odziv članova SNSD-a bude i drugog oktobra, što se očekuje jer je svakom preko glave terora, pritiska, anarhije i korupcije, režim će doživjeti debakl.

Aleksandar Babić, inače hercegovački zet, istaknuti je član i aktivista SNSD-a, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srbac, a očito je da će ovakvim zalaganjem, poltronstvom i radom na imanju dobiti poene i visoko dogurati u hijerarhiji sekte, možda čak do kakvog direktora ili pomoćnika ministra.

Kulučenje i izrabljivanja članova SNSD-a je nedopustivo, predstavlja sraman skandal i pokazatelj je odnosa Dodika prema članovima svoje Partije, koje treba izvući iz ropstva. Žao mi je članova i funkcionera SNSD-a, koji trpe stalna poniženja i uvrede slične ovom, i oni će biti najsrećniji kad raskinemo okove i oslobodimo ih početkom oktobra

 

Nadam se da će se većina suprotstaviti i kazniti lidera zbog ovakvih i sličnih poniženja, i da će Dodik i njegovi saradnici u uništavanju Srpske dobiti ono što su zaslužili 2-og oktobra.

 

Nebojša Vukanović