palpal

ЕКСКЛУЗИВНО – Додик кулучи чланове као робље да му беру шљиве у воћњаку!?

Није данас лако бити члан секте зване СНСД, што показује и преписка у Вајнер групи Општинског одбора СНСД Србац. Истакнути функционер ове странке у Српцу Александар Бабић позвао је преко Вајбер групе србачког СНСД-а чланове да сутра, у четвртак, иду на мобу и рад у воћњак Милорада Додика да беру шљиве, а по килограму убраног воћа члану СНСД-а платиће се 10 фенинга, а великодушни „Вођа“ наградиће поданике сендвичом и дружењем, јер су му помогли да прикупи шљиве и ојача породични буџет пекмезом и ракијом шљивовицом.

И док породични Проинтер, у коме је синчина Игор „консултант“, потезом пера згрће 200 милиона марака, чланови СНСД-а и „ситна буранија“ треба да се намучи и убере 100 килограма шљива како би зарадили 10 марака, или двије литре уља. Додик ће лаконски вјероватно рећи да има посла довољно за оне који хоће да раде!

Вриједни који се „опуче“ од тегљења, скупе и уберу чак 200 килограма шљива, радећи у Додиковим воћњаку од зоре и свитања до мрака, зарадиће биједну дневницу од 20 марака. Са њом могу лијепо доручковати, можда чак попити док и колач, у Агапеу код Горице, што и није тако лоше.

 

Понуда очито није примамљива, па је одзив слаб. Свега двоје, од 204 члана, пријавило да иде на „добровољно кулучење“ на имању Додика у Лијевче пољу, а остаје да се види да ли ће остали, посебно они који су од Партије добили неки државни посао, бити приморани да раде у воћњаку, беру шљиве, јабуке и друго воће… Ако овакав одзив чланова СНСД-а буде и другог октобра, што се очекује јер је сваком преко главе терора, притиска, анархије и корупције, режим ће доживјети дебакл.

Александар Бабић, иначе херцеговачки зет, истакнути је члан и активиста СНСД-а, одборник СНСД-а у Скупштини општине Србац, а очито је да ће оваквим залагањем, полтронством и радом на имању добити поене и високо догурати у хијерархији секте, можда чак до каквог директора или помоћника министра.

Кулучење и израбљивања чланова СНСД-а је недопустиво, представља сраман скандал и показатељ је односа Додика према члановима своје Партије, које треба извући из ропства. Жао ми је чланова и функционера СНСД-а, који трпе стална понижења и увреде сличне овом, и они ће бити најсрећнији кад раскинемо окове и ослободимо их почетком октобра

 

Надам се да ће се већина супротставити и казнити лидера због оваквих и сличних понижења, и да ће Додик и његови сарадници у уништавању Српске добити оно што су заслужили 2-ог октобра.

 

Небојша Вукановић